Dinkić:S MMF-om o odmrzavanju plata

Izvor: B92, 06.Maj.2010, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić:S MMF-om o odmrzavanju plata

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić (Tanjug, arhiva)

Beograd -- Sa predstavnicima MMF-a koji stižu sledeće srede u Beograd vodiće se ozbiljni razgovari o reformi poreskog sistema i usklađivanju penzija, kaže Mlađan Dinkić.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić smatra da se sada, kada se vidi da će Srbija imati privredni rast od najmanje dva odsto, tokom razgovora sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda može otvoriti i tema o odmrzavanju plata, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a zatim i penzija.

"Ne krijem da sam pobornik da se odmrznu plate i da se ide ka odmrzavanju penzija i mislim da ćemo i na tu temu razgovarati, uz naravno i razgovore o poreskoj reformi. To znači smanjenje poreza na plate i ujednačavanje stope PDV-a na 18 odsto, uz izuzimanjeosnovnih životnih namirnica poput hleba, mleka, ali i bebi opreme, novina, knjiga", rekao je Dinkić.

On je kazao da je ekonomska situacija u Srbiji teška, uprkos tome što statistika pokazuje da smo izašli iz recesije.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.