Darko Lazić PROHODAO posle 47 dana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2018, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darko Lazić PROHODAO posle 47 dana!

Lepe vesti.

Darko Lazić sve je boljeg zdravlja. Iako je pre 47 dana doživeo tešku saobraćajnu nezgodu, pevač je uz pomoć štaka i tima lekara u banji u Mladenovcu prvi put uspeo da napravi nekoliko koraka.

Naime, Darko je u prepodnevnim časovima prevezen u salu u kojoj će ubuduće vežbati, a tamo je uspeo da stane i potom i napravi nekoliko koraka. Lekari su smatrali da su mu mišići dovoljno ojačali, te da je spreman na ovaj veliki korak, koji je do pre nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana bio naezamisliv.

Poslednjih 5 godina Srbi dali MILIJARDU za penzije branitelja koji su ih proterivali iz Hrvatske! Evo i kako

- Darko je danas prvi put napravio nekoliko koraka uz pomoć dve potpazušne štake sa dodirnim lažnim osloncem na operisanu nogu i to u kinezi-sali. Od danas je počeo da vežba u sali i tamo će ubuduće imati elektroterapiju - kaže za "Blic" odeljenski lekar, doktor Miloš Poleksić.

Budući da je Darko imao teške povrede, lažni oslonac na povređenu nogu biće sprovođen sve do kraja decembra. Inače, dodirni ili lažni oslonac podrazumeva da se tokom hoda uz pomoć štaka pacijent oslanja na zdravu nogu, a da povređenom pravi pokrete recipročne pokretima druge noge, ali ne i da se oslanja na nju. Lažni oslonac je bitna stavka u rehabilitaciji zbog održavanja pokreta hoda i aktiviranja mišića i cirkulacije.

- Zbog vrste ugrađene proteze, Darko neće smeti osim lažnog oslonca da ima oslonac na operisanu nogu sve do 20. decembra. Potom će se uraditi RTG snimak i konsultovati nadležni ortoped radi daljeg povećanja oslonca na operisanu nogu - kaže dalje lekar koji je Darku prepisao i novu terapiju, a pevač će takođe raditi i sa logopedom:

- Darkov govor je u potpunosti očuvan, ali je od petka s njim uključen u rad i logoped s kojim radi semantičke testove i da bi se procenila fluentnost i rezultati su ohrabrujući. Moram da napomenem da tu nema reči o oštećenju govora. Logoped je isključivo uključen radi testova za procenu govorno-jezičkog statusa i neuropsihološke dijagnostige. To se standardno radi kod traumatskih povreda glave - dodaje dalje doktor Poleksić.

Pogledajte rezultate

ZADRUGA?! NEEE! Pevačica progovorila SUROVO ISKRENO! Zamislićete se posle njenih reči o RIJALITIJU!

Ukoliko želite da saznate još najsvežijih vesti o učesnicima rijalitija "Zadruga", možete ih pronaći na OVOM linku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EKSKLUZIVNO Darko Lazić posle 47 dana PROHODAO, a evo šta će mu u narednim danima biti ZABRANJENO

Izvor: Blic, 11.Dec.2018

Kako „Blic” saznaje, pevač je juče napravio prve korake uz pomoć fizioterapeuta, a počeo je da vežba u sali, gde će ubuduće imati elektroterapije.

Nastavak na Blic...

SAZNAJEMO Darko Lazić razgovarao sa psihijatrom, evo šta je odlučeno

Izvor: Blic, 11.Dec.2018

Darko Lazić, koji je 23. oktobra doživeo tešku saobraćajku, a potom iz KBC Zemun prebačen u banju u Mladenovcu gde se leči, juče je kao što je "Blic" pisao, prvi put napravio nekoliko koraka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.