DS: Na šta su utrošene pare prikupljene smanjenjem plata i penzija

Izvor: RTS, 30.Okt.2018, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Na šta su utrošene pare prikupljene smanjenjem plata i penzija

Demokratska stranka tražila je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića odgovor na pitanja: kada će penzionerima vratiti oteto i za šta je utrošeno skoro 800 miliona evra prikupljenih nezakonitim umanjenjem penzija i plata.
DS navodi da je svima jasno da penzije i plate nisu morale da budu smanjene da nije bahaćenja državnih gubitaša, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je naplaćen porez od tajkuna i da su restruktuirana javna preduzeća koja je Vučić pretvorio u strančki kampus.
U saopštenju se navodi da je licemerno pismom zahvaljivati žrtvama zato što su preživele, a nisu pitani kada su odluke donošene, nikada se niko nije na nivou država ozbiljno bavio posledicama takvih mera, niti je išta urađeno da se obezbede zagarantovana prava.
Sada se, bez izvinjenja i pravog objašnjenja, podsmevajući se nesreći, Vučić zahvaljuje na izdržljivosti onima kojima je duboko zavukao ruku u džep i jednim svojim potpisom na protivustavni zakon osudio na nedostojne uslove života, stoji u saopštenju DS-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.