DAN D: U ponedeljak ćemo znati sve o smanjenju plata i penzija!

Izvor: Press, 06.Sep.2014, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN D: U ponedeljak ćemo znati sve o smanjenju plata i penzija!

Ovo je danas najavio ministar privrede Željko Sertić.
"Ministar Vujović i premijer će u ponedeljak objaviti definitivnu odluku o tom pitanju. Te odluke nisu samo ekonomskog tipa nego i političke", rekao je Sertić za televiziju "Pink".
"U merama fiskalne konsolidacije nije samo pitanje smanjenja plata i penzija. Na rashodnoj strani budžeta ćemo ući u ozbiljno rešavanje pitanja javnih preduzćea, moramo rešavati pitanje visokih kamata koje su od 2007. podizane da bismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << taj deo smanjili", kazao je Sertić. 

Ministra finansija Dušan Vujović izjavio je krajem jula da će se Vlada Srbije truditi da plate i penzije ne budu smanjene ni za dinar više od 10 odsto. Vujović je rekao i da će samo deo troškova biti prebačen na plate i penzije jer će, kako je naglasio, mere biti pre svega usmerene na smanjenje sive ekonomije i to najviše na šverc cigareta. 

Nakon toga iz Unije poslodavaca Srbije saopšteno je da u Uniji smatraju da plate u javnom sektoru moraju da se smanje za 25 odsto, a penzije za 20 procenta da bi smanjenje imalo efekta.

PROČITAJTE JOŠ:
 Vujović: Odluka o smanjenju plata i penzija do ponedeljka
Vučić: Svakom ko želi da preuzme Železaru država je spremna da pomogne
Sertić: Za mnoga preduzeća neće biti zainteresovanih kupaca
   
 
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.