“Crni petak” doneo gužve niškim tržnim centrima, iz “Sloge” apeluju na kupce da ne nasedaju na zamke

Izvor: JužneVesti.com, 27.Nov.2022, 15:25

“Crni petak” doneo gužve niškim tržnim centrima, iz “Sloge” apeluju na kupce da ne nasedaju na zamke

Popusti koje trgovci daju povodom “Crnog petka” i ove godine su napunili niške tržne centre i njihove parkinge, a u većini prodavnica oni važe i za vikend. Sa druge strane, danas se obeležava Dan uzdržavanja od kupovine, pa iz Sindikata “Sloga” pozivaju građane da budu oprezni sa sumnjivim popustima i trgovačkim zamkama i da ne troše ionako male plate i penzije na proizvode koji im nisu potrebni.

Kao i prethodnih godina, u niškim tržnim centrima bilo je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << teško probiti se kroz masu, a pred nekim prodavnicama ljudi su čekali u redovima da uopšte uđu. Neke Nišlije kažu da je unutar tržnih centara bilo “kao u mravinjaku”.

I parkinzi su bili puni, a vozači se žale da su dugo čekali da prođu kružni tok kod Delta planeta, kako zbog ogromnog broja automobila, tako i zbog pešaka.

Na pešačkom stalno po nekoliko njih, konstantno prolaze, nose pune kese, trebalo mi je 10 minuta da prođem kružni tok, zajedno sa vremenom koje sam proveo čekajući da se uključim u njega - priča čitalac.

Iz Udruženih sindikata Srbije “Sloga” podsećaju da se 27. novembra obeležava Svetski dan uzdržavanja od kupovine u više od 60 zemalja i zato pozivaju sve, a posebno radnike i penzionere, da ne kupuju ništa što im ne treba.

Kako navode, građani treba posebno da budu oprezni kada je reč o sumnjivim sniženjima “šoping ludila Crnog petka”, koje u Srbiji traje i do mesec dana.

Pre ulaska u svaku novčanu transakciju zapitajte se da li vam je neki proizvod zaista potreban, kako ćete ga platiti, da li ćete potrošiti više nego što možete priuštiti, a posebno vodite računa o kreditnim karticama i ne otvarajte nove - poručuju iz “Sloge”.

Apeluju na građane da ne upadaju u trgovačke zamke i da se ne zadužuju dodatno, naročito uoči predstojećih praznika i da ne nasedaju na “lažna sniženja”.

Srbija je zemlja razrušenih institucija, nesposobna da se odupre nasrtajima monopolista i lobista koji besomučno na svakom koraku pljačkaju građane Srbije i njihov mukom stečeni novac kroz niske zarade, minimalce i težak najamni rad - kažu iz Sindikata.

Napominju da u Srbiji još nije rešen problem zloupotrebe monopola, iako postoji Zakon o zaštiti konkurencije, posebno u formiranju cena namirnica, uvozne tehničke robe, odeće i obuće.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.