Brus Vilis opet glumi? Legendarni reditelj ga želi na filmskom platnu

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 14:04

Brus Vilis opet glumi? Legendarni reditelj ga želi na filmskom platnu

Legendarni glumac Brus Vilis (68) otišao je u penziju prošle godine i retko se pojavljuje u javnosti, ali se reditelj i fanovi nadaju da će ga ponovo videti na filmskom platnu.

Ranije ove godine dijagnostikovana mu je frontotemporalna demencija - najčešći oblik demencije sa ranim početkom. Pre toga mu je dijagnostikovana afazija, oblik bolesti koji izaziva kognitivne poteškoće, odnosno utiče na govorne sposobnosti, zbog čega je morao da se povuče iz profesije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Poznati režiser i veliki Vilisov prijatelj, Kventin Tarantino (60) sada želi da oda počast Vilisu u svom novom filmu, piše The Daily Express. On mu navodno nudi 'kameo', kratku ulogu u svom desetom i poslednjem filmu, 'The Movie Critic', koji počinje da se snima u septembru.

Sprijateljili su se nakon zajedničkog rada na filmu 'Pulp Fiction' 1994. godine, koji je značajno pomogao Brusu u njegovoj karijeri - a sada Tarantino i ovom ulogom želi da mu oda počast. Prema izvoru, on još nije kontaktirao porodicu i poštovaće njihove želje ako je glumac previše bolestan. U tom slučaju, njegov plan je da koristi klipove iz Brusovih starih filmova. Radnja će se odigrati u Kaliforniji 1977. godine. Glavni lik je filmski kritičar iz stvarnog života koji je pisao za pornografski časopis, koji je reditelj čitao dok je odrastao.

Vilis je izgledao fit i zdrav na snimku posete porodice Diznilendu koji je njegova ćerka objavila u junu. Njegova porodica je njegova najveća podrška, a prošlog meseca Vilisova supruga Ema Heming Vilis (45) i bivša supruga Demi Mur (60) odali su dirljivu počast na prvi Dan očeva otkako mu je dijagnostikovana bolest.

Ostao je u bliskim odnosima sa bivšom suprugom i često provode vreme zajedno kao porodica. Demi i Brus su bili u braku od 1987. do 2000. godine. Glumac se 2009. oženio svojom sadašnjom suprugom Emom, koja se nedavno posvetila istraživanju bolesti - posetila je lekare koji rade na leku za frontotemporalnu demenciju i razgovarala sa ljudima koji se bore sa Alchajmerom i sarađuje sa udruženjima koja im pružaju podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.