Brnabić jasna: Penzije za 90 odsto penzionera veće od 1. januara 2018!

Izvor: BKTV News, 26.Okt.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić jasna: Penzije za 90 odsto penzionera veće od 1. januara 2018!

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će posle povećanja penzija od 1. januara 2018. godine penzije za 90 odsto poenzionerea biti veće nego što su bile 2014. godine i pre mera fiskalne konsolidacije. 

Brnabić je to odgovorila na poslaničko pitanje poslanika Jovana Jovanovića kada će penzije biti povećane i podsetila da su u 2008. godini penzije bile četiri puta povećavane.

Tada je, kaže, bila reč o političkom povećanju penzija i prikupljanju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << glasova pred izbore i stoga je zemlja išla u bankrot, koji je uspela nova vlast da spreči fisklanim merama.

"Na svu sreću, zahvaljujući ovim nepopularnim i hrabrim odlukama u prethodne tri godine, mi danas imamo rast koji se zasniva na proizvodnji, investicijama, izvozu i zdravim osnovama" rekla je Brnabić.

FOTO: Tanjug/Filip Krainčanić

Penzije će, istakla je, posle povećanja od 1. januara 2018, za 90 odsto penzionera biti veće nego pre mera 2014. godine, izuzimajući one koji imaju najveće penzije.

Brnabić: Biće smene ministara, ako ne bude rezultata!

Dodala je i da će mere koje se tiču penzija biti ukinute 2018. godine.

Ona je više puta prekidana u odgovorima na pitanja te je zamolila da joj dozvole da, kada je već pitaju, i da odgovori na postavljena pitanja.

"Radimo na infrastrukturi više nego ikada"

Predsednica vlade Ana Brnabić izjavila je danas da Vlada Srbije radi na putnoj i svakoj drugoj infrastrukturi više nego ikada.

"Poukušavamo da Stignemo do svakog dela Srbije. To ide brzo, ali ne dovoljno koliko je potrebno. Dajemo sve od sebe", rekla je Brnabić odgovarajući da pitanje poslanika Muamera Zukorlića u vezi sa putnom infrastrukturom u Raškoj oblasti.

Brnabić: Ne postoji objektivno novinarstvo u Srbiji!; Novinari: Kaži to u javnoj raspravi sa nama!

Premijerka, kojoj je ovo prvi put da sa članovima kabineta odgovara na pitanja poslanika, rekla je da joj je drago što je u Skupštini sa svojim timom, kako bi kroz odgovore predstavila šta je vlada uradili u prvih 100 dana.

Ona je ponovila da je izuzetno zadovoljna radom Vlade, ističući da je vlada pokazala da može da nastavi hrabro, bez stajanja, jer, kako kaže, Srbija nema vremena da gubi.

FOTO: Tanjug/Filip Krainčanić

"Suočavamo se sa velikim brojem problema, nisam imala takvo mišljenje dok sam bila ministar, jer nisam mogla da sagledam celu situaciju, jer je Srbja nažalost bila zapuštena i zaboravljena i vođena na potpuno neprofesionalan način", rekla je Brnabić.

Upravo zbog toga, kako je rekla, vlada danas radi na izgradnji nedostajuće putne i svake druge infrastrukture više nego ikada.

Brnabić u Kruševcu predstavila rezultate 100 dana rada vlade, saopštila koliko povećanje očekuje zaposlene i penzionere!

Ona je iznela podatak da je od 2008. do 2013. godine izgrađeno oko 100 kilometara puteva poluprofilu, a da je od tada izgrađeno tri puta više autoputeva punog profila.

Kako je rekla, do 2012. godine rehabilitovano je 500 kilometara lokalnih puteva, a od tada još oko 700 kilometara i dodatnih oko 2.000 kilometara rekonstruisanih i izgrađenih državnih puteva.

"Cvetković nije bio nijednom u parlamentu!"

Premijer vlade koju je vodila DS Mirko Cvetković nije bio nijednom u parlamentu, rekla je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, uzvraćajući na primedbe i dobacivanja opozicije iz klupa, koje su se uglavnom savodile na to da vlada ne valja i da ne radi dobro.

Svaka država počiva na tri stuba - zdravoj i dinamičnoj ekonomiji, efikasnoj javnoj uprav i vladavini prava, primetila je Brnabić i podsetila šta je sve vlada uradila.

FOTO: Vikipedija

Rekla je da jeste da je sada prvi put u svojstvu premijera u parlamentu i odgovara na pitanja, te primetila:

"Cvetković nikada nije bio u paralmentu i odgovarao na pitanja poslanika, a retko je bio i u vladi, jer su sve bile telefonske sednice...", rekla je premijerka.

Mnogo je, kaže, rađeno na podizanju ekonomije, zato je Srbija sada 47. na Duing biznis listi Svetske banke, a da je 2008. bila 86-a, odnosno 94-a, i zato je Svetska banka upravo proglasila Srbiju za najbolju zemlju u jugoistočnoj Evropi po kriterijumu sprovedenih reformi.

Kako je rekla, napredovali smo za 12 mesta na listi slobodne konkurentnosti, više od 13 odsto rast je spoljnotrgovinske razmene, novozaposlenih je 5,5 odsto više, pokrenuta je reforma javne uprave...

Brnabić je rekla i da je rast zasnovan na investicijama i proizvodnji, da i MMF i Fiskalni savet to potvrđuju i navela da je suficit u budžetu 80 milijardi, pa i da se sve "sutra ujutru vrati PDV" opet ima 50 milijardi dinara u suficitu.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.