Brnabić: U naredne tri nedelje odluka o platama i penzijama

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2017, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: U naredne tri nedelje odluka o platama i penzijama

Premijerka Srbije Ana Brnabić očekuje da će biti dogovora sa MMF-om o platama i penzijama i dodaje da veruje da će u naredne tri nedelje izaći sa konačnim odlukama o rastu plata i penzija.

"Juče smo dogovorili oko minimalne cene rada, nama je bilo važno, prvo mislim da je jako značajno da su se predstavnici sindikata i Unije poslodavaca dogovorili oko toga šta možemo kao društvo da uradimo, tako da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je Vlada samo više manje potvrdila taj dogovor, ali nam je važno da to povećanje minimalne cene rade u odnosu na povećanje plata u javnom sektrou ne bude tako da imamo ono što smo imali u prethodnom periodu, a to je da je primamljivije da radite u javnom sektoru nego u privredi", rekla je premijerka Srbije.

Izvor: N1

Ana Brnabić se sastala sa privrednicima iz Čačka i poručila da će Vlada više da obrati pažnju na Čačak, istakavši da je u prethodnom periodu Niš bio u fokusu, a da je sada red  na Čačak, Kraljevo i Loznicu.

Bilo je reči o industrijskoj zoni u Čačku, privrednici su istakli da je potrebna još jedna zona, kao i da u ovom kraju postoji i aerodrom i da bi privrednici subvencionisali neke letove.

Komentarisala je i izlaganje Žan Kloda Junkera i rekla da će Srbija do 2020. biti spremna da zatvori poglavlja i da će se primenjivati evropski standardi.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.