Bivši SS-ovci mesečno dobiju do 1.275 evra, ali im niko ne može ništa ZBOG JEDNOG FIREROVOG DEKRETA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2019, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši SS-ovci mesečno dobiju do 1.275 evra, ali im niko ne može ništa ZBOG JEDNOG FIREROVOG DEKRETA!

Nemačko Ministarstvo rada i socijalne politike tvrdi da u Belgiji samo 18 osoba prima ovu penziju, ali da niko od njih nije bivši član SS-a

U Belgiji i Velikoj Britaniji, ali i još nekim zemljama, pripadnici Hitlerovih SS jedinica ili njihove porodice i dalje primaju nemačke penzije.

Belgijski mediji prenose da ima još 27 kolaboracionista koji su na nemačkim "državnim jaslama", a penzije primaju i britanski SS-ovci. Sve je otkriveno kada su četiri poslanika u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << belgijskom parlamentu zatražila prekid isplate tih primanja i predočila dokaze da isplate postoje, navodi belgijski mediji.

Ipak, sa pravne strane, nema nepravilnosti - Nemačka je nasledila obaveze Trećeg rajha i preuzela na sebe i isplatu penzija, pozivajući se na dekret koji je potpisao Hitler 1941. godine. To je jedini Hitlerov dekret koji je pravno ostao na snazi i nakon Potsdamske konferencije.

Belgijske vlasti ne znaju o kome je reč jer informaciju o tome imaju samo Nemci. Pošto ne postoji obaveza da se države EU međusobno obaveštavaju o prekograničnim isplatama penzija, plaćanje se vrši bez ikakvog oporezivanja. Penzije za Hitlerove vojnike kreću se od 425 do 1.275 evra, a, osim Belgije, primaju ih i bivši SS-ovci koji su državljani Velike Britanije.

Direktor Centra "Simon Vizental" Efraim Zurof navodi da nije iznenađen ovim otkrićem.

- Priča je daleko veća od ovoga što se zna. Nije reč o penzijama samo u Belgiji i Velikoj Britaniji - to se događa u mnogim zemljama - upozorio je Zurof.

Istovremeno, nemačko Ministarstvo rada i socijalne politike tvrdi da u Belgiji samo 18 osoba prima ovu penziju, ali da niko od njih nije bivši član SS-a.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Nemačke penzije belgijskim SS-ovcima

Izvor: Deutsche Welle, 22.Feb.2019, 10:54

Bivši belgijski pripadnici elitnih Hitlerovih SS-jedinica i dan-danas dobijaju penzije iz Nemačke. Neki poslanici iz belgijskog parlamenta to bi želi da zaustave. Ali, izgledi su slabi.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.