Babica u penziji: Porodilište je za mene sveto mesto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2022, 18:14

Babica u penziji: Porodilište je za mene sveto mesto

Čitav radni vek, Fanka Sekulin Fanča, babica u penziji, posvetila je donošenju na svet novog života. Za pomoć i podršku koje je pružila u odgajanju generacija građana Kikinde, dobitnica je gradskog priznanja "Dr Ranko Petrović". Iako u penziji, Fanča i danas odgovara na pozive mama kojima je pomoć potrebna.

Uz plač bebe kao zvuk zvona na telefonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Fanka Sekulin Fanča, babica u penziji, pokazuje koliko je dosledna svojoj životnoj misiji. Porodilište je, kaže Fanča, sveto mesto, a na Porođajnom odeljenju kikindske Bolnice čitav radni vek posvetila je novom životu, bebama i njihovim mamama.

„Radila sam sa puno volje, energije, požrtvovanja za podizanjer tog novog srca koje dolazi na ovaj svet. Porodilište je za mene jedno sveto mesto“, saopštila je Fanka Sekulin Fanča, babica u penziji.

Odlazila u penziju za Fanču je bio tužan trenutak. Kako naglašava, radila je sa divnim kolegama, sjajnim ljudima, a posao joj nikada nije bio težak.

„Meni ništa nije bilo teško, jer smatrala sam da moram da rešim problem. „Pročitaš majku“, koliko je snažna da pomogne svom novorođenčetu, da brine o svom zdravlju i nejakom detetu“, rekla je Fanka.

Za pomoć i podršku koje je pružila u odgajanju generacija građana Kikinde, Fanka Sekulin Fanča dobitnica je gradskog priznanja "Dr Ranko Petrović". Iako je zahvalna gradu i onima koji su je kandidovali za priznanje, Fanča se raduje malim stvarima.

„Nije zbog te nagrade i da se pojavim pred javnošću, nego jako mi je bilo drago, verujte, kada sam u Skupštini grada videla moje mame. Rekle su mi- „Teta Fanči, više nismo u pižami, sada smo obučene“- tako rekla sam, prošao je taj period, sada drugačije živimo“, dodala je ona.

I dalje vrlo angažovana, Fanča kaže da je njena najveća nagrada rad, zdrave, pažene i voljene bebe i njihove srećne porodice. Generacije Kikinđana to mogu da potvrde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.