Izvor: Blic, 19.Apr.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLIC BIZNIS ISTRAŽUJE Da li je 65 godina za penzionisanje žena PRESTROGA GRANICA

Od 2014. godine za žene u Srbiji se svake godine menjaju uslovi za penzionisanje tako da je sigurno da će starosna granica za odlazak dama u penziju u našoj zemlji biti 65 godina života. Danas one u starosnu penziju mogu sa 62. godine i šest meseci, a 2031. biće im potrebno punih 65 godina. Godišnje će se granica pomerati za dva do šest meseci, a sagovornici tvrde da se žene u Srbiji i njihov rad nikako ne može porediti sa radom dama u razvijenim zemljama koje tokom celog radnog veka imaju daleko bolje uslove zbog čega su "bolje očuvane" i fizički i psihički.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Da li je 65 godina za penzionisanje žena prestrogra granica?

Izvor: Kamatica.com, 19.Apr.2019

Od 2014. godine za žene u Srbiji se svake godine menjaju uslovi za penzionisanje tako da je sigurno da će starosna granica za odlazak dama u penziju u našoj zemlji biti 65 godina života..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.