Amerikanka diplomirala u 84. godini

Izvor: Vesti-online.com, 17.Dec.2018, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanka diplomirala u 84. godini

Amerikanka Dženet Fejn ostvarila je san i u 84. godini diplomirala je na Univerzitetu Teksas u Dalasu, koji je upisala nakon što se penzionisala 2012. godine.

To je planirala da uradi pre šest decenija, ali se udala i podigla petoro dece, a potom je radila kao sekretarica sve do 77. godine.

- Kada sam otišla u penziju nisam imala šta da radim, a nije me zadovoljavalo igranje binga -  rekla je Fejn, koja je završila sociologiju, prenosi AP.

Kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je uživala u čitanju i pisanju radova i da je dosta toga već znala, ali je mnogo novog naučila.

Fejn je iskoristila državni program u Teksasu, koji svim starijim od 65 godina omogućava besplatno studiranje na javnim univerzitetima.

Profesorka sociologije na Univerzitetu Teksas Kerol Lenam rekla je da je prisustvo Dženet Fejn činilo predavanja mnogo interesantinijim.

- Bilo je veoma zanimljivo i meni i ostalim studentima, jer je ona živela i pamtila neka vremena o kojima smo govorili na časovima i uvek je imala komentare - rekla je Lenam.

Prema podacima Nacionalnog centra za statistiku, od oko 20 miliona studenata u Sjedinjenim Američkim Državama, oko 67.000 su stariji od 65 godina.

Fejn nakon udaje 18 godina nije radila, da bi podigla petoro dece, a potom je promenila više poslova, da bi poslednjih 20 godina radnog veka obavljala poslove sekretarice u Ortopedskoj bolnici u Dalasu.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Penzionerka DIPLOMIRALA u 84. godini, upisala faks u POZNIM GODINAMA, a razlog će vas ODUŠEVITI

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2018

Kaže da je uživala u čitanju i pisanju radova i da je dosta toga već znala, ali je mnogo novog naučila..Amerikanka Dženet Fejn ostvarila je san i u 84. godini diplomirala je na Univerzitetu Teksas u Dalasu, koji je upisala nakon što se penzionisala 2012. godine...To je planirala da uradi pre šest...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.