Vehabijska policija tera zaljubljene iz parkova

Izvor: Politika, 17.Avg.2009, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vehabijska policija tera zaljubljene iz parkova

Iz stra­ha da se ne po­no­vi pro­šlo­go­di­šnja si­tu­a­ci­ja Sa­ra­je­vo bez Gej fe­sti­va­la

SarajevoGej festival u Sarajevu, koji je planiran za septembar ove godine, najverovatnije neće biti održan iz straha da se ne ponovi prošlogodišnja situacija kada su vehabije nasrnule na jedan broj učesnika ove manifestacije koja je u glavnom gradu BiH organizovana prvi put. „Strah od vehabija je jedini i osnovni krivac >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << što festival neće biti održan, ni policija nam ne garantuje sigurnost”, poručuju iz „Udruženja Q”, a prenosi sarajevska štampa.

Dnevne novine „San” se pozivaju na izjave aktivista ovog udruženja i navode da su „svi u strahu i da su divljačko ponašanje vehabija, njihove pretnje, jedini razlog što ove godine od festivala nema ništa”. Istovremeno ovaj list konstatuje da takav festival može biti održan samo u drugim gradovima nekadašnje Jugoslavije – Ljubljani, Zagrebu, Beogradu...

Sarajevo je, prenose dnevne novine, postalo opasno mesto za one koji nisu kao svi ostali, „normalni”, i potkrepljuju to primerima iz sarajevskih parkova. „Pogledajte samo šta se dešava u parkovima po Sarajevu, normalna je stvar da ti priđe vehabija u 11 ili 12 časova uveče i kaže 'Haram je ljubiti se po parkovima... Marš kući'”, tvrde u „Udruženju Q” i dodaju da su „priče o vehabijskoj policiji, koja hoda po parkovima i gleda ko pije, a ko se ljubi, donekle tačne.”

Uz podsećanje šta se dešavalo prošle godine na festivalu, „umalo da padne mrtva glava”, aktivisti udruženja, kako piše „San”, zaključuju da je „strašno i žalosno da nemamo pravo na privatnost”.

D. Kovačević

[objavljeno: 18/08/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.