Policijski sindikat protiv održavanja  Parade ponosa

Izvor: Studio B, 30.Avg.2011, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski sindikat protiv održavanja "Parade ponosa"

Nezavisni policijski sindikat Srbije saopštio je da "Parada ponosa", najavljena za 2. oktobar u Beogradu, ne treba da se održi jer postoje bezbednosni rizici po građane i policiju.

Predsednik tog sindikata Momčilo Vidojević je rekao da "ne treba da se održi 'Parada Ponosa' u ovom trenutku", jer postoje najave da će doći do inicidenata sličnih onima na prošlogodišnjem skupu, kada je povređeno više od 140 policajaca.

Upitan da li će se taj sindikat >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pridružiti kolegama koji su najavili da će štrajkovati tokom održavanja "Parade ponosa", Vidojević je rekao da je teško doneti takvu odluku, ali da će biti u kontaktu s kolegama.

Na pitanje da li bi policija obezbeđivala "Paradu ponosa" ukoliko bi dobila veća ovlašćenja u održavanju javnog reda i mira, Vidojević je odgovorio negativno.

"Nije rešenje u upotrebi veće sile, već je bitno da ne dođe do upotrebe sile, jer građani su oni koji napadaju i oni koji se brane, a policija je između", rekao je on.

Članovi tog sindikata pozvali su bezbednosne strukture da donesu tačnu procenu bezbednosti održavanja "Parade ponosa" i da pri tome poštuju ustavne i zakonske odredbe.

Funkcioner tog sindikata Miloš Jelenković je rekao da bezbednosna procena mora da bude jasna i precizna, objasnivši da to podrazumeva i zabranu održavanju skupa, ukoliko postoje razlozi za to.

"Ne vidimo u čemu je problem da se taj skup zabrani", istakli su predstavnici tog sindikata, najavivši da će se njihovi članovi o pitanju obaveza u vezi s "Paradom ponosa" ponašati u skladu sa zakonom.

To podrazumeva, kako su naveli - da prekinu proces rada ukoliko im je bezbednost na radu ugrožena, dok poslodavac ne otkloni razloge zbog kojih je došlo do ugrožavanja.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.