PRVI HRVATSKI GEJ VESTERN LONG BANANA

Izvor: Kurir, 09.Feb.2012, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVI HRVATSKI GEJ VESTERN LONG BANANA

U filmu "Long Banana" glavni likovi su "kauboj" Dak Noris i "Indijanac" Long Banana

ZAGREB - Varaždinsko udruženje "Treš", osnivači i organizatori svetski poznatog "Trash Film Festivala", snimili su novi film koji će sigurno ući u anale hrvatske kinematografije.

Film nazvan "Long Banana" je prvi hrvatski gej vestern, a glavni likovi su "kauboj" Dak Noris i "Indijanac" Long Banana.

U filmu koji već nazivaju hrvatskom verzijom filma "Planina >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Broukbek", udruženje Treš se pozabavilo kaubojima, rančerima, Indijancima, Meksikancima i jednim farmerom koji voli duge puške.

Autori kažu da je film mešavina žanrova i da ima i elemente političkog trilera i ljubavne drame, ali i naučne fantastike.

Film je sniman tokom 2011. godine na pet lokacija s filmskom ekipom koju je činilo 30 glumaca, prenosi CDM.

Glavne uloge tumače dugogodišnji članovi udruženja "Treš" sa iskustvom glume u nekoliko treš blokbastera (kao što su "Overpunishment" i "Sun Tzu"), a kao glavnu žensku negativku tumači poznata manekenka i voditeljka emisije "Svetla Hollywooda" Branka Prišlić.

Radnja filma vrti se oko zlog gradonačelnika i njegove ljubavnice koji žele da započnu rat između rančera i miroljubivih Indijanaca koji žive u šumi uz obalu reke.

Kako bi izazvali Indijance na sukob, gradonačelnik i njegova ljubavnica nahuškaju jednog rančera da napadne i obeščasti ćerku velikog poglavice Long Banana.

No, miroljubivim Indijancima tada u pomoć priskače krupni i dobroćudni farmer Dak Noris.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.