Najgora masovna pucnjava u istoriji SAD: Krv je svuda

Izvor: B92, 12.Jun.2016, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Najgora masovna pucnjava u istoriji SAD": Krv je svuda

Orlando -- Najmanje 50 osoba je ubijeno, a 53 ranjeno u pucnjavi u gej klubu u Orlandu na Floridi. Proglašeno vanredno stanje, broj žrtava će verovatno još da raste.

Gradonačelnik Orlanda Badi Dajer opsiujući situaciju u Puls noćnom klubu u kojem se napad dogodio rekao je da je “krv svuda”.

Kako kaže, “zbog opširnosti zločina tražio sam od guvernera da proglasi vanredno stanje”.

“Takođe proglasićemo vanredno stanje za grad Orlando >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako bismo mogli da dobijemo dodatne resurse u borbi protiv svega nakon napada”, ističe Dajer, prenosi BBC.

Policija je formirala telefonsku liniju za porodice i prijatelje koji traže svoje voljene i brinu se za njih.

Zvaničnici takođe navode da su uvereni da nakon napada nema “dodatnih pretnji” SAD.

“Sigurni smo da nema novih pretnji oblasti Sjedinjenih Američkih Država”, izjavio je specijalni agent FBI Ronald Huper.

Policija Orlanda objavila je takođe na Tviteru šlema jednog policajca i navela da je šlem policajcu tokom pucnjave spasao život.

Džon Mina iz policije Orlanda opisao je napad kao “tragediju ne samo za grad već i za čitavu naciju”.

Prema njegovim rečima zvaničnici će uskoro početi sa indentifikovanjem žrtava. Osim toga, on je potvrdio da je broj ubijenih dostigao 50, što pucnjavu u Orlandu čini “najgorom masovnom pucnjavom u istoriji nacije”.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najgora masovna pucnjava u istoriji SAD, broj žrtava povećan na 50

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jun.2016

ORLANDO- Najmanje 50 osoba je ubijeno, a 53 ranjeno u pucnjavi koja se dogodila u gej klubu u Orlandu na Floridi, među povređenima je i jedan policajac...Gradonačelnik Orlanda Badi Dajer opsiujući situaciju u Puls noćnom klubu u kojem se napad dogodio rekao je da je “krv svuda”...Kako kaže,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.