Merlinka po drugi put u Beogradu

Izvor: B92, 16.Jan.2011, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Merlinka" po drugi put u Beogradu

Gej lezbijski info centar (GLIC) u saradnji sa Domom omladine Beograda početkom februara organizuje drugi Internacionalni festival queer filma "Merlinka".

Festival se organizuje sa ciljem da promoviše filmske naslove koji se bave gej, lezbijskom i transseksualnom tematikom, a koji retko kad dođu do domaće filmske publike, saopštavaju organizatori.

Festival je dobio ime po ubijenoj trans ličnosti Vjeranu Miladinoviću Merlinki, koja je glumila u filmskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostvarenju Želimira Žilnika "Marble Ass".

U okviru festivala biće prikazano 40 dugometražnih i kratkih filmova iz Srbije, regiona i sveta, među kojima su "A Single Man" Toma Forda (dobitnik Queer lava u Veneciji), "You choose" Antonie San Juan (poznatije po ulozi Agrado u filmu "Sve o mojoj majci"), "The Big Gay Musical" Caspera Andreasa, "Romeo i Hulio" Ivana Perića, "Open" Jaka Yuzne (dobitnik Teddy bear nagrade u Berlinu), "William S. Burroughs: A Man Within" Yonya Leysera i mnogi drugi.

Pre početka festivala biće održana tribina na temu "Homoseksualnost i religija" što je ujedno i tema ovogodišnjeg festival, a kako su saopštili organizatori, festival će trajati pet dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.