Merlinka, dobila predstavu. Uskoro premijera

Izvor: Poznati.info, 10.Jan.2014, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merlinka, dobila predstavu. Uskoro premijera

Reditelj Stevan Bodroža priprema predstavu “Merlinkina ispovest”, koja će biti premijerno izvedena 30. januara u Domu omladine u Beogradu. Ova monodrama rađena je prema autobiografiji transvestita Vjerana Miladinovića “Terezin sin”.

Tekst je dramski uobličio Miladin Ševarlić, dobitnik Sterijine nagrade i drugih priznanja, zaključno sa Zlatnim beočugom za trajni doprinos kulturi Beograda.

Producent komada je gej aktivista Predrag Azdejković, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << izvođenje su pomogli Vlada Republike Srbije – Kancelarija za ljudska i manjinska prava i Ambasada Holandije.

Vjeran Miladinović Merlinka brutalno je ubijen u noći između 22. i 23. marta 2003. godine u blizini Osnovne škole “Zaga Malivuk”, u beogradskom naselju Krnjača.

Njegovo telo pronađeno je tek nakon mesec dana, 23. aprila, u fazi raspadanja. Obdukcijom je utvrđeno da ga je ubica najpre davio, a potom više puta udario u glavu zidarskim čekićem.

Autor: Goran, Foto: Facebook

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.