Kacin: Uskraćeno ustavno i zakonsko pravo građana

Izvor: S media, 01.Okt.2011, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin: Uskraćeno ustavno i zakonsko pravo građana

Jelko Kacin, izveštilac EP, izrazio je danas duboko žaljenje zbog odluke o zabrani Parade ponosa.

Izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Jelko Kacin izjavio je danas da je odluka o zabrani Parade Ponosa suverena odluka Vlade Srbije i Saveta za nacionalnu bezbednost (SNB), ali da takvu odluku prima s dubokim žaljenjem jer je time, kako je rekao, de fakto uskraćeno ustavno i zakonsko pravo građana na slobodu izražavanja i mirno okupljanje.

Aktivisti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << LGBT zaustavili saobraćaj na Terazijama

Zabranjena "Parada ponosa" i svi drugi skupovi!

Dačić: Odluka o zabrani nije poraz ni slabost države

"Umesto da Savet za nacionalnu bezbednost pruži nedvosmislenu podršku manifestaciji Parade ponosa, SNB je prebacio odgovornost za zabranu Parade na policiju i ministra unutrašnjih poslova", navodi se u Kacinovom saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Prema njegovim rečima, ne postoji takav trenutak kada država koja teži članstvu u Evropskoj uniji ne može da garantuje ljudska prava svojim građanima.

„I pored toga što država još uvek nije neutralisala desničarske organizacije u Srbiji, ne mislim da se zemlja nalazi pred ''građanskim ratom''“, istakao je izvestilac EP.

On je najavio da će doći u Beograd da pruži „punu podršku organizatorima Parade i svima koji se bore protiv diskriminacije u Srbiji”.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.