JEDAN NA JEDAN: BORIS BRATINA - LJUBODRAG - DUCI SIMONOVIĆ

Izvor: Kurir, 08.Avg.2010, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDAN NA JEDAN: BORIS BRATINA - LJUBODRAG - DUCI SIMONOVIĆ

Bratina poručuje Duciju - Napustite pozicije škole kritičke teorije društva i kritički krenite dalje, teorijski i praktično.

Bratina poručuje Duciju

- Napustite pozicije škole kritičke teorije društva i kritički krenite dalje, teorijski i praktično.

Duci poručuje Bratini

- Nije istorijski onaj narod koji stvara mitove o prošlosti, već onaj koji stvara budućnost.

PITANJA

1. Zbog čega je pretučen >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Teofil Pančić? Ko je kriv za njegovo prebijanje?

2. Koji su predstavnici, a koji ciljevi levice u Srbiji?

3. Koji su predstavnici, a koji ciljevi desnice u Srbiji?

4. Koje organizacije u Srbiji treba zabraniti i zbog čega?

5. Šta mislite o održavanju gej parade u Srbiji?

6. Kako rešiti problem Kosova?

7. Opravdavate li upotrebu fizičke sile u cilju ostvarivanja ideja za koje se zalažete?

Boris Bratina, SNP 1389, bigrafija

Rođen je 1960. u Beogradu. Magistar filozofije, radi na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini. Objavio je više teorijskih tekstova u domaćim i stranim naučnim časopisima, a ove godine treba da izađe njegova prva knjiga, "Problem Drugog u moderni". Marta 2009. neposredno je učestvovao u organizovanju velikog narodnog mitinga na Trgu Republike u Beogradu povodom 10-godišnjice NATO agresije na SRJ.

1. Ne verujem da je on uopšte pretučen. Pretučen čovek nije u stanju da istrči za svojim napadačima iz autobusa i da ih pojuri. On je možda napadnut (što SNP 1389 ne odobrava), zato što njegovi stavovi izražavaju američke imperijalne interese.

2. U Srbiji nema ni javnosti, a kamoli levice. To je u neku ruku logično, uzevši u obzir razočaranje nakon titoističke obmane o jednakosti. Poslednji autentični levičar u Srbiji bio je prof. Mihailo Marković. On je napisao poslednji levi program u nas, ali oni koji su ga usvojili (kako dela pokazuju) sve su samo ne levičari.

3. Svi su desno, pošto svi skupa učestvuju u pljački narodnog bogatstva, počev od potplaćenosti rada, preko opšte korupcije, sve do borbe za održanje sopstvenih privilegija po cenu gubitka teritorija i suverenosti u celini. Da se ne bismo pogrešno razumeli: desničarske partije su one koje ispovedaju ekonomsku eksploataciju, a ne one koje prosto imaju nacionalni predznak. Jedini tradicionalno desničarski program ovde je u poslednjih 20 godina napisao Šešelj.

4. Pre svega, treba zabraniti sve partije koje su inkorporirane u opštu kolaboraciju koja se događa u Srbiji. U savremenom svetu političke partije postale su prepreka svakoj demokratizaciji društva. One i nisu političke partije nego interesne grupe koje ne robuju nikakvoj ideologiji, i nikakvom dobru. Tako je na Zapadu, tako je i u Srbiji. Oni funkcioneri u Srbiji koji su se izdvojili u posebnu klasu (zajedno sa srpskim krimi-biznismenima) treba da rade u rudnicima i na izgradnji puteva i mostova! To je stav SNP 1389.

5. SNP 1389 nije zainteresovan za bilo čiju intimu. Gej parada naprosto nije u skladu sa našom kulturom i tradicijom. To je rekao i Jurij Luškov kada su isto pokušali da izvedu u Rusiji. Uostalom, jedno je intima, a drugo je kada se homoseksualnost nameće kao norma ispravnosti. Gej parada nema nikakve veze sa ljudskim pravima, ona je čista promocija homoseksualnosti i provokacija za narod.

6. Okretanjem ka Rusiji, zemljama BRIK i celom antiglobalističkom frontu zemalja koje se već suprotstavljaju neoliberalnom dinosaurusu. Da bismo sačuvali Kosmet, neophodno je okrenuti se onima koji su naši stvarni partneri i saveznici, i to ne samo u istorijskom ili kulturnom pogledu, već u svakom relevantnom smislu: ekonomskom, političkom, vojnom itd.

7. SNP 1389 ne opravdava niti se zalaže za nasilje u svojim akcijama - nijedna naša akcija nije bila nasilna.

Ljubodrag - Duci Simonović, filozof, biografija

Rođen je 1. januara 1949. u Vrnjačkoj Banji. Odigrao je 109 utakmica za košarkašku reprezentaciju Jugoslavije. Magistar je pravnih nauka i doktor filozofije. Objavio je knjige: "Pobuna robota", "Profesionalizam ili socijalizam", "Olimpijska podvala, "Ustaj, radniče!", "Priče iz rupe"...

1. Ne znam.

2. Mogu da govorim samo u svoje ime. Cilj moje borbe je rušenje kapitalizma koji je postao totalitarni poredak destrukcije i uspostavljanje poretka koji će imati oplemenjujući odnos prema prirodi i u kojem će duhovno bogatstvo i razvoj međuljudskih odnosa biti mera ljudskog bogatstva.

3. Pitanje je ko su pravi „predstavnici“ desnice, ali je njihov cilj očuvanje kapitalizma po cenu uništenja našeg naroda.

4. Pre svega bi trebalo zabraniti one organizacije koje guraju naš narod u dužničko ropstvo i koje uništavaju našu državu.

5. Jedan broj homoseksualaca u Srbiji plaćen je od strane Zapada i služi za ponižavanje našeg naroda, za razbijanje porodice i za biološku degeneraciju naših ljudi. Protiv sam proganjanja homoseksualaca, ali sam i protiv parada homoseksualaca plaćenika i zalažem se za takav poredak u kojem će deca imati ljubav i poštovanje oba roditelja, kao i čitave zajednice.

6. Jačanjem naše privrede, poljoprivrede, vojske, školstva... Ukratko, jačanjem svega onoga što je neophodno da naš narod biološki opstane i očuva snagu da povrati Kosmet.

7. Imajući u vidu da se savremeni kapitalizam zasniva na ekocidnom terorizmu i da sve dramatičnije dovodi u pitanje opstanak života na Zemlji, opravdana su sva sredstva koja mogu da doprinesu uništenju kapitalizma i očuvanju opstanka čovečanstva.

Ekipa Kurira

Bratina pita

- Šta mislite o Dvornikovićevoj tezi o hipertrofiranom srpskom egu i koliko nas to košta?


- Prvi put čujem za tu tezu i ne znam šta se podrazumeva pod „hipertrofiranim srpskim mozgom“.

Duci pita

Kako neko može da se bori za opstanak svog naroda i da se istovremeno bori za poredak koji uništava taj narod?

- Niste dovoljno obavešteni kada je reč o organizaciji SNP 1389. Za ostale se i sam slažem...

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.