Gej bika iz klanice spasao tvorac Simpsonovih

Izvor: B92, 18.Nov.2014, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gej bika iz klanice spasao tvorac Simpsonovih

Bik, koji je gej, spasen je iz klanice zahvaljujući donacijama, uključujući i 5.000 funti koje je dao Sem Sajmom, jedan od kreatora serije "Simpsons".

Bendži, bik iz Irske, je bio osuđen na klanje nakon što je pokazao više interesovanja za parenje sa drugim bikovima nego sa kravama.

Borci za prava gej osoba i prava životinja su započeli onlajn kampanju da spasu Bendžijam koja je postala viralni hit.

Homoseksualno ponašanje je primećeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kod 1.500 životinjskih vrsta.

Njegova priča je dospela do javnosti kada su njegovi vlasnici pomenuli prijatelji i lokalnoj novinarki Džoanu Meknikolas da Bendži ne ispunjava svoj zadatak na farmi i da će morati da bude poslat na klanje.

Meknikolas je tada napisala: "On izgleda kao veliko jagnje. Veoma je nežan i tih".

Nakon što se njegova priča pojavila u lokalnom listu, borci za prava životinja u Irskoj su krenuli da se bave njegovim slučajem. Pridružili su im se i novinari onlajn magazina "The Gay UK" koji je sakupio 5.000 funti kako bi ga prebacio u sklonište za životinje.

Za samo nedelju dana, u kampanji je prikupljeno 9.000 funti uključujući i iznenadnu donaciju Sema Sajmona danas pre podne.

Sajmon boluje od terminalnog kancera, vegan je i mnogo puta do sada je donirao novac kako bi razne životinje bile spasene od okrutnosti.

"Sve životinje imaju strašnu sudbinu koja se završi industrijom mesa ali niko ne ubija bika zato što je gej", napisao je Sajmon u svom saopštenju.

Kod lavova, pingvina i geparda je primećeno homoseksualno ponašanje. Slepi miševi su životinje sa najvećim brojem homoseksualaca među muškom populacijom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.