Politička nestabilnost u Sloveniji

Izvor: B92, 28.Avg.2011, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politička nestabilnost u Sloveniji

Ljubljana -- Predsednik slovenačkog parlamenta Pavel Gantar izjavio je da je rešenje za političku krizu u toj zemlji raspisivanje novih izbora.

Prema njegovoj oceni, sadašnja kriza je rezultat previše različitih načina za njeno rešavanje koje imaju partije koje vladaju zemljom.

Gantar je ocenio da je kriza nastala i zbog činjenice da jedna od bitnih reformi za budućnost, reforma penzionog sistema, nije dobila podršku birača.

"Samostalna država koju smo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << proglasili pre 20 godina nije mogla i ne sme da znači da je za nas kraj istorije i da će nam sada teći med i mleko", poručio je Gantar koji je u Štajku prisustvovao obeležavanju osnivanja prve partizanske čete u slovenačkom Krasu.

"Samostalna država pored težnji za slobodom i nezavisnošću znači samo to da smo dobili šansu da svoju sudbinu uzmemo u svoje ruke, da nam neće više naredjivati drugi već da smo za odluke i time i za dobro i loše odgovorni sami", dodao je predsednik parlamenta Slovenije.

Gantar, koji je član partiji Uistinu, nedavno je najavio da će 1.septembra dati ostavku na mesto predsednika parlamenta.

On je tada rekao da postoje ljudi koji su uvereni da su se nade i očekivanja iz vremena nastanka slovenačke države izjalovili i da su Slovenci možda očekivali previše.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Predsjednik parlamenta Slovenije rješenje krize vidi u izborima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Avg.2011, 09:16

Predsjednik Parlamenta Slovenije Pavel Gantar je ocijenio da je kriza vlade u Sloveniji rezultat različitih viđenja partija o izlazu iz krize. Lijek za političku i krizu vlade  u demokratskom sistemu su izbori, rekao je okupljenima Gantar i ocijenio da je kriza vlade u Sloveniji "rezultat činjenice...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.