Otvoren prvi državni pčelarski sajam

Izvor: RTS, 14.Feb.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren prvi državni pčelarski sajam

Prvi državni pčelarski sajam otvoren na Beogradskom sajmu. Učestvuje više od 2.000 pčelara i izlagača iz zemlje i inostranstva. Posetioci pazare med, mešavine sa propolisom i matičnim mlečom i kozmetiku. Brojna predavanja otvorena za pitanja posetilaca.

Na Beogradskom sajmu otvoren je prvi državni pčelarski sajam, koji je okupio oko 2.000 pčelara, 70 izlagača pčelarske opreme i pčelinjih proizvoda iz oko 30 gradova Srbije, ali i goste iz Slovenije, Hrvatske, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Organizator Sajma je Savez pčelarskih organizacija Srbije, ulaz na tu manifestaciju je besplatan, a najsrećnijem posetiocu sutra će biti uručena i interesantna nagrada - bure meda od 50 kilograma.

Predsednik Saveza Rodoljub Živadinović kazao da posetioci dvodnevnog Pčelarskog sajma mogu pazariti med i njegove mešavine sa polenom, propolisom i matičnim mlečom, ali i kozmetiku na baži pčelinjih proizvoda.

U okviru Sajma danas će biti organizovan program za decu sa animacijom, gde će im biti omogućena besplatna degustacija meda, a sutra će biti održana predavanja na kojima će lekari, nutricionisti i gastronomi govoriti o pravilnoj upotrebi meda i pčelinjih proizvoda u ishrani.

Nakon predavanja, posetioci će u neposrednom kontaktu sa govornicima moći da im postave pitanja i dobiju odgovore i savete, dodao je Živadinović.

Posetiocima je danas besplatno podeljeno i oko 8.000 časopisa "Bilje i zdravlje" i "U zdravom telu".

U okviru sajma, pčelari će tokom celog današnjeg dana moći da prisustvuju i predavanjima u okviru Međunarodnog stručnog skupa.

Svaki kupac bilo kog pcelinjeg proizvoda na poklon će dobiti besplatan DVD film "Zdravlje iz košnice", pomoću koga će moći da se upozna sa načinima primene tih proizvoda u ishrani, prevenciji i lečenju bolesti.

Smotra pčelarstva će danas za posetioce biti otvorena do 19. 30 sati, dok će u nedelju radno vreme biti od devet do 18 sati.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.