Muškarac u Arizoni umro od uboda roja pčela

Izvor: B92, 01.Avg.2021, 18:49

Muškarac u Arizoni umro od uboda roja pčela

Feniks -- Muškarac iz američke države Arizone umro je, a nekoliko ljudi pretrpelo je ozbiljne povrede, nakon što ih je napao roj pčela iz velike košnice.

Policija i spasioci iz grada Marana, koji se nalazi severozapadno od Tuksona, pozvani su da pomognu tokom napada roja pčela kada je "najmanje šest osoba ubodeno više puta", saopštio je Severozapadni vatrogasni distrikt, preneo je list "Hil".

"Tri pacijenta, za koje se veruje da su ubodeni više >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od stotinu puta, dobila su pomoć", navela je vatrogasna služba.

Zvaničnici su ažurirali saopštenje kasnije da obaveste lokalnu zajednicu da je jedan punoletni muškarac, čiji identitet nije otkriven, umro usled brojnih uboda.

Trojica vatrogasaca su ubodena nekoliko puta dok su odgovarala na poziv, dok su iz lokalne bolnice u Arizoni saopštili da veruju da je jedan od njih uboden bar 60 puta.

Vatrogasac je u međuvremenu pušten kući, dok su preostala dvojica zbrinuta na licu mesta i nisu morala u bolnicu.

Roj pčela se pojavio iz velike košnice koja se nalazi na obližnjem drvetu, za koji zvaničnici procenjuju da je teška oko 50 kilograma.

Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), u proseku godišnje u SAD od uboda stršljena, osa i pčela umru 62 osobe.

CDC je saopštio da je u periodu između 2000. i 2017. godine bilo 1.109 mrtvih od uboda, a oko 80 odsto žrtava su bili muškarci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.