Nemačka, bivši telohranitelj Bin Ladena prima socijalnu pomoć

Izvor: RTS, 24.Apr.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka, bivši telohranitelj Bin Ladena prima socijalnu pomoć

Bivši telohranitelj ubijenog vođe Al Kaide Osame bin Ladena već godinama mirno sa porodicom živi u Bohumu i prima socijalnu pomoć, zato što je nemački sud odlučio da ne sme da bude proteran u rodni Tunis, objavili su nemački mediji.
Navodi se da je stranka Alternativa za Nemačku (AfD) podnela upit o njemu pokrajinskoj vladi Severne Rajne-Vestfalije, koja je saopšila da Sami A. mesečno prima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više od 1.000 evra državne pomoći, a na to treba pridodati i oko 150 evra po detetu i druge oblike pomoći, prenosi Hina.
Tunišanin Sami A. od 1997. godine živi u Nemačkoj i važi za opasnu osobu koja je pod stalnom prismotrom i svakodnevno mora da se javlja policiji.
Navodi se da je 2012. godine nemački sud odlučio da Sami A. ne može biti proteran u Tunis, jer mu tamo preti mučenje i nehumano postupanje.
Sami A. je u Nemačku stigao na studije, ali je od 1999. godine nekoliko godina boravio u džihadističkim kampovima u Avganistanu, gde je napredovao do pozicije jednog od telohranitelja terorističkog vođe Osame bin Ladena.
Navodi se da gradske vlasti u Bohumu u nekoliko navrata pokušale da ukinu boravišnu dozvolu Samiju A., ali je svaki put odluka morala da bude povučena zbog presude u korist tuniškog državljanina koji je u međuvremenu dobio četvero dece.
"Nemački zakon o azilu ovde se zloupotrebljava do maksimuma – mi moramo novcem od poreza da finansiramo jednog teroristu zato što ne smemo da ga proteramo", rekao je za nemački dnevni list Bild demohrišćanski političar Ekhart Reberg.
Pogledaj vesti o: Osama Bin Laden

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Telohranitelj Bin Ladena uživa u Nemačkoj

Izvor: Mondo, 24.Apr.2018

Bivši telohranitelj ubijenog vođe Al Kaide Osame bin Ladena već godinama mirno s porodicom živi u Bohumu u Nemačkoj i prima socijalnu pomoć...Foto: YouTube/printscreen/CBS News Osama bin Laden..On uživa pomoć jer je nemački sud odlučio da ne sme da bude proteran u rodni Tunis, objavili su nemački...

Nastavak na Mondo...

Nemačka: Bivši telohranitelj Bin Ladena prima socijalnu pomoć

Izvor: Vesti-online.com, 24.Apr.2018

Bivši telohranitelj ubijenog vođe Al Kaide Osame bin Ladena već godinama mirno sa porodicom živi u Bohumu i prima socijalnu pomoć, zato što je nemački sud odlučio da ne sme da bude proteran u rodni Tunis, objavili su nemački mediji...Navodi se da je stranka Alternativa za Nemačku (AfD) podnela...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.