Izvor: B92, 26.Jan.2010, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Interes vezuje Al Kaidu i talibane

London -- Al Kaida i talibani su saveznici samo iz koristi i interesa, ali se ne vole, tvrdi jedan od sinova Osame bin Ladena, vođe terorističke organizacije Al Kaida.

"Iako se Al Kaida i talibani udružuju kada je neophodno, među njima nema ljubavi i mislim da bi se borili jedni protiv drugih kada više ne bi imali nijednog drugog neprijatelja na planeti", izjavio je Omar bin Laden (28) u intervjuu Rojtersu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Novinari pišu da su moj otac i lider talibana Mula Omar bliski, ali ja u to ne verujem. Bio sam sa ocem kada je upoznao Mulu Omara i mogu da vam kažem da ne treba da verujete u sve što se piše o bliskosti Al Kaide i talibana", rekao je Omar.

Omar je odrastao u jednoj grupi Al Kaidinih boraca, a protiv oca se pobunio i prekinuo odnose s njim početkom 2001. godine, kada je napustio Avganistan, gde je živeo od 1996. godine.

Veruje se da Osama bin Laden ima oko 20 dece sa više žena, a Omar je njegov četvrti sin iz braka sa prvom suprugom Nadžvom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.