Buš zvao Bin Ladenovog sina u Belu kuću

Izvor: Vesti-online.com, 05.Apr.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buš zvao Bin Ladenovog sina u Belu kuću

Sin Osame bin Ladena, Omar tvrdi da je bio pozvan u Belu kuću neposredno pred okončanje mandata administracije Džordža Buša u sklopu poslednjih napora da bude otkriveno utiočište najtraženijeg teroriste na svetu.

Omar bin Laden, koji je četvrti sin lidera Al kaide, tvrdi da ga je u njegovoj kući u Dohi, prestonici Katara, u januaru 2009. godine posetila delegacija iz Bele kuće.

"Pozvali su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << me da pođem s njima u Belu kuću, nudeći pomoć i zaštitu, a da zauzvrat treba da im pomognem da pronađu mog oca", rekao je Omar španskom dnevniku "La Vangvardija".

Međutim, on je to odbio iz odgovornosti prema ocu.

Prema njegovim rečima, članovima delegacije je poručio da je "Bin Laden ipak njegov otac i da ga on kao takvog poštuje, mada se u brojnim slučajevima ne slaže sa njegovim idejama".

Omar bin Laden je kasnije priznao da nije bio u kontaktu sa ocem skoro deceniju. On je nekoliko meseci prije terorističkih napada na američke gradove 11. septembra 2001. godine, odbacio nasilje i napustio očev logor u planinama Tora Bora u Avganistanu. Omar je dodao da od tada nije dobio nikakvu poruku od oca.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.