Bin Ladenove udovice i ćerke iza rešetaka

Izvor: Glas javnosti, 02.Apr.2012, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bin Ladenove udovice i ćerke iza rešetaka

ISLAMABAD - Pakistanski sud osudio je udovice bivšeg vođe Al Kaide Osame bin Ladena i dve ćerke na 45 dana zatvora zbog nelegalnog boravka u Pakistanu.

Sud je osudio tri udovice i dve ćerke Bin Ladena i naložio vladi da organizuje njihov prebačaj u domovinu.

Praktično, Bin Ladenove udovice i ćerke provešće 14 dana u zatvoru jer će im se uračunati dani koje su provele u pritvoru.

"Sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je izrekao kaznu od mesec i po dana zatvora. Takođe, je izrekao i novčanu kaznu u visini od 10.000 rupija", rekao je brat jedne od Bin Ladenovih udovica Zakrja Ahmad Abd al-Fatah, prenose agencije.

Bin Ladenovi članovi porodice će potom biti, kako tvrdi advokat Mohamad Amir Kalil, proterane u njihove države.

Kalil je rekao da ne planira da uloži žalbu na presudu pakistanskog suda.

Vođa Al Kaide ubijen je maja prošle godine u akciji američkih specijalnih jedinica koje su izvršile napad na njegovu kuću u Abotabadu, gde se krio.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Tri udovice Osame bin Ladena u zatvoru

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2012

ISLAMABAD - Pakistanski sud osudio je danas tri udovice Osame bin Ladena i dvije njegove kćerke na 45 dana zatvora zbog ilegalnog boravka, saopštio je danas Zakarija Ahmad Abdulfatah, brat najmlađe Bin Ladenove udovice Amal Abdulfatah.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.