Napad u Bengaziju akt terorizma

Izvor: Kurir, 20.Sep.2012, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad u Bengaziju akt terorizma

Napad na naše diplomatsko predstavništvo počeo je, razvio se i trajao satima, kazao je Olson

VAŠINGTON - Napad na američki konzulat u Bengaziju 11. septembra bio je akt terorizma, izjavio je direktor američkog Centra za borbu protiv terorizma.

Američki zvaničnici poslednjih nedelju dana, zvanično ili anonimno, iznose kontradiktorne tvrdnje o oružanom napadu u kojem su ubijeni ambasador Kristofer Stivens i još trojica američkih agenata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Obraćajući se komisiji američkog Senata, direktor Centra za borbu protiv terorizma (NCTC) Metju Olson izjavio je da su četvorica Amerikanaca "ubijena u terorističkom napadu na našu ambasadu". On je, ipak, precizirao da je to to bio "napad izveden na oportunistički način".

"Napad na naše diplomatsko predstavništvo u Bengaziju je počeo, razvio se i trajao satima", kazao je Olson.

On je, takođe, pomenuo mogućnost da je napad povezan sa mrežom Al-Kaida. "Postoje naznake po kojima bi osobe umešane u napad mogle da imaju veze sa Al-Kaidom ili sa Al-Kaidom u islamskom Magrebu", kazao je.

Televizija Foks njuz javila je, pozivajući se na izvore iz obaveštajnih službi, da je u napad umešan bivši zatvorenik iz Gvanatanama Sufjan Ben Kumu, koji je 2007. prebačen u Libiju, a godinu danas kasnije oslobođen.

Pre dva dana, Stejt department saopštio je da čeka "okončanje istrage" Federalnog istražnog biroa (FBI).

Američka ambasadorka u UN Suzan Rajs izjavila je u nedelju da napad na konzulat nije bio "koordinisan" i "unapred pripremljen", već da je bio posledica "spontanog" okupljanja zbog filma "Nevinost muslimana" koje je potom "postalo izuzetno nasilno".Bela kuća saopštila je da "nema nikakvu informaciju da je reč o unapred planiranom napadu".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napad u Bengaziju akt terorizma

Izvor: Glas javnosti, 20.Sep.2012

VAŠINGTON - Napad na američki konzulat u Bengaziju 11. septembra bio je akt terorizma, izjavio je direktor američkog Centra za borbu protiv terorizma...Američki zvaničnici poslednjih nedelju dana, zvanično ili anonimno, iznose kontradiktorne tvrdnje o oružanom napadu u kojem su ubijeni ambasador...

Nastavak na Glas javnosti...

Napad u Bengaziju bio akt terorizma

Izvor: NaDlanu.com, 20.Sep.2012

VAŠINGTON, 20. septembra 2012. (Beta-AFP) - Napad na američki konzulat u Bengaziju 11. septembra bio je akt terorizma, izjavio je direktor američkog Centra za borbu protiv terorizma... VAŠINGTON, 20. septembra 2012. (Beta-AFP) - Napad na američki konzulat u Bengaziju 11. septembra bio je akt terorizma,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.