Сандра Томић из Ветерника добитница je награде за смањење сиромаштва

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 18:26

Сандра Томић из Ветерника добитница je награде за смањење сиромаштва

Једна је од ретких особа која има “посао” који захтева присутност 24 часа, седам дана у недељи целе године. Сандра Томић, из Удружења “Из другог угла”, добитница је Виртус специјалне награде за смањење сиромаштва и не треба јој посебна најава, јер њено име у Ветернику знају >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сви. Фото: НС уживо/Павле Пејић Наша саговорница се хуманитарним радом бави дуго. Удружење је основала 5. децембра 2013. године, на датум са симболиком- Дан волонтера. Тако и удружење “Из другог угла” има велики број волонтера активиста.
Пријатељица ме је номиновала за награду, јер сматра да се добра дела морају чути. Захвална сам јој на томе, Виртус награда ће нам бити ветар у леђа и помоћи ће нам да обезбедимо што више за наше чланове- наглашава Сандра и додаје да није једина добитница награде у породици, већ и њен син, 19-годишњи Ђорђе, који је добитник награде за младе филантропе.
Фото: НС уживо/Павле Пејић Чланови удружења су особе са инвалидитетом, породице са троје и више деце, а обезбеђују им се намирнице, готова храна, хигијенски пакети, као и одећа и обућа. Сандра се такође труди да искаже и своју креативну страну, па тако држи и радионице у свом удружењу.
Највише нам фале финансије, како бисмо све могли да “изгурамо”. Мислим да људи нису свесни колико је другима потребна помоћ и колико је породица на ивици егзинстенције. Али заједница се буди када се напишу апели. Имамо сталне донаторе- Банку хране Београд и Банку хране Војводине, “Штрафта” кувана јела из Новог Сада, “Постави сто” кувана јела из Ветерника, пекара Уранак, ту је и бејзбол клуб “Нови Сад”, ту је и фондација “Лифе лине” из Чикага принцезе Катарине, која шаље пред новогодишње празнике нову гардеробу, обућу и прибор за школу за наше чланове- истакла је Сандра.
Фото: НС уживо/Павле Пејић Никада не могу да огуглам и будем имуна на оне који немају, речи су Сандре. Најтеже јој падају ситуације са породицама које имају малу децу, јер је посебно слаба на малишане.
Преосетљива сам на децу и сваку туђу тешку причу проживљавам као да је моја, па се неретко и разболим. Млађи из нашег удружења то гледају мало другачије и рационалније од мене, али на такве ствари никако не може да се огугла. Ми сви радимо у тишини. Ја сам препоносна, пре свега на мог Ђолета, а онда и на све волонтере који су у удружењу. То су момци и девојке на које максимално могу да рачунам. Ја планирам да ово удружење ради док сам жива, али можда да га полако препустим младима- рекла је хуманитарка.
У разговору нам се придружио и један од волонтера, Стефан, који је истакао да је од детињства научен да помаже.
Увек сам гледао да родитеље растеретим неких ствари. Волонтирање гледам као задовољство. Од скоро сам постао и добровољни ватрогасац- рекао је овај 19-годишњак и поручио младим људима да увек треба помоћи другима уколико су у могућности, а волонтеризам радити из срца.
Ovaj momak surfuje kroz oblake: Pogledajte kako izgleda selfi dana (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сандра Томић из Ветерника добитница je награде за смањење сиромаштва се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.