Беjби уторак у Новом Саду! (уторак, 25. април)

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 07:00

Беjби уторак у Новом Саду! (уторак, 25. април)

Данас је могућа слабија киша, а температура ће се кретати од 10 до 17 степени. Рекло би се уторак као и сваки други уторак, али увек можемо да урадимо нешто другачије и направимо да овај уторак буде сасвим другачији. Имамо неколико интересантних предлога за вас за овај уторак. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Градске инфо Да ли сте знали да је Галерија Матице српске први музеј у Србији прилагођен бебама?
Посетите Галерију Матице српске и уверите се сваког уторка, када је улаз за родитеље са бебама бесплатан. Пронађите уметничка дела и садржаје у којима ћете заједно уживати, а поред изложбених простора Галерије на располагању су вам Кутак за маму и бебу са фотељом за дојење, простором за припрему хране и повијалицом за бебе, као и Дечја соба специјално опремљена за одмор, игру и креативни ужитак најмлађих.
Фото: PrtSc/galerijamaticesrpske.rs Као успомену на вашу прву посету Галерији, на поклон добијате радосницу „Беба у Галерији. Први кораци уз уметност“, која бележи и чува драгоцене успомене првих сусрета са културом и уметношћу.
Такође, у Музејској продавници ГМС можете пронаћи посебне Галеријске сувенире за најмлађе.
Можда је баш данас тај уторак када ћете посетити Галерију Матице српске и уживати са бебама и децом.
У Српском народном позоришту можете погледати две представе:
„Кармина бурана“ концертно извођење од 20:00 часова „Лутка са кревета број 21“ од 21:00 час У Позоришту младих представа „Госпођа Анштајн“ од 19:30 часова. При­ча о лику и делу Миле­ве Ајн­штајн укла­па се у већ позна­ти исто­риј­ски модел који може­мо пре­по­зна­ти и код Камиј Кло­дел, Зел­де Фиц­џе­ралд, те мно­гих дру­гих зна­чај­них жен­ских фигу­ра у исто­ри­ји, жена чије дело, било да се ради о пољу кул­ту­ре или нау­ке, нат­кри­љу­је фигу­ра при­зна­тог (и позна­тог) мужа. Тема при­зна­ња рада и исто­риј­ске уло­ге ова­квих жена са пуним пра­вом доби­ја све веће инте­ре­со­ва­ње у науч­ним и у умет­нич­ким радо­ви­ма, а дра­ма „Госпо­ђа Ајн­штајн“ ово тако­ђе чини и то на зани­мљив начин: истра­жи­ва­њем (и драм­ским раз­ма­шта­ва­њем) при­ват­ног, интим­ног живо­та брач­ног пара Ајн­штајн, чији се зајед­нич­ки напо­ри и суко­би импли­цит­но тран­спо­ну­ју на шири дру­штве­ни кон­текст њихо­вог вре­ме­на, и не само њихо­вог. Тако при­ме­ћу­је­мо да се соци­јал­на ствар­ност кра­ја девет­на­е­стог, одно­сно прве поло­ви­не два­де­се­тог века, про­вла­чи кроз дија­ло­ге Миле­ве и Албер­та, чиме нам аутор­ка (уз помоћ очи­глед­но темељ­но при­пре­мље­не исто­риј­ске гра­ђе) при­бли­жа­ва све оне поте­шко­ће са који­ма је јед­на науч­ни­ца мора­ла да се суо­чи: од оних фор­мал­но-инсти­ту­ци­о­нал­них, као што је немо­гућ­ност редов­ног вишег шко­ло­ва­ња, до оних оли­че­них у све­при­сут­ном ста­ву шире јав­но­сти које жене а при­о­ри поста­вља у пози­ци­ју мај­ке. У „Госпо­ђи Ајн­штајн“ (насло­вље­ној тако, без сум­ње, у свр­ху пре­и­спи­ти­ва­ња пер­спек­ти­ве која и данас опста­је, а у којој се ова науч­ни­ца пре све­га у јав­ном дис­кур­су иден­ти­фи­ку­је као функ­ци­ја – супру­га чуве­ног науч­ни­ка) ова двој­ност живот­них уло­га и осо­би­на (науч­ни рад/мај­чин­ство, гени­јал­ност/инфан­тил­ност) јед­на је од глав­них темат­ских лини­ја, кроз које се пре­и­спи­ту­је поло­жај жене и мушкар­ца у дру­штву, при­ро­да љубав­них одно­са, те њихо­ва неиз­бе­жна уза­јам­на веза.
Представа „Френки и Џони“ у Великој сали НИС-а од 20:00 часова. Слобода Мићаловић и Игор Дјордјевић у романтичној комедији као „Френки и Џони“, рађеној по истоименом филму са Ал Паћином и Мишел Фајфер у главним улогама.
О догађају:
„Никада не бираш љубав. Она бира тебе.“ То је прича о двоје људи који почињу живот изнова, о превазилажењу страхова да би се стигло до љубави.
Фото: Wikimediacommons/Balkan Photos Вече о мушко женским односима у Герила бару Једно од најсмешнијих и најинтересантнијих вечери у стенд ап комедији је вече када се прича о мушко женским односима. Зато резервишите себи место и дођите вечерас у Герила бар од 20.30 часова.
Вечерас ће вас засмејавати Мариана Аранђеловић, глумица и комичарка из Београда (стручњак за растурање бракова), Жарко Медар Цуба – једини паметан (неожењен), Душан Варничић-отац близанаца (спавао последњи пут кад је његова жена била трудна) и Небојша Грујић (ожењен Сремицом).
Улазнице по цени од 800 динара могу се купити у Герила бару, а сто се може резервисати путем броја телефона 064 26 96 081.
Фото: Градске инфо У новосадској Синагоги, са почетком у 20:00 часова биће изведен ораторијум „Stabat Mater“ савременог хрватског аутора Бруна Влахека, а улаз на концерт је слободан.
Учествују: Ања Папа (сопран),
Берислав Јерковић (баритон),
Катарина Макевић (клавир),
Давор Дедић (клавир)
Мешовити хор Академије за уметност и културу у Осијеку
Диригент: Антоанета Радочај-Јерковић
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које!
Selo sa najlepšim drvoredom i četiri jezera na sat vremena od Novog Sada (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Беjби уторак у Новом Саду! (уторак, 25. април) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.