Понедељак у Новом Саду пун позитивне енергијe и мало пљускова! (понедељак, 24. април)

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 07:01

Понедељак у Новом Саду пун позитивне енергијe и мало пљускова! (понедељак, 24. април)

После опуштајућег викенда долази понедељак, који представља повратак у стварност и повратак радним обавезама. Рано устајање, спремање за посао, нестрпљиви клијенти, састанци, као и густ распоред током недеље обично многима пада тешко. Фото: Градске инфо Али човек мора бити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << позитиван. Када сте позитивни, добре ствари се дешавају.
И ево шта нас очекује у нашем граду данас: Представа за децу “Данубиа – Огледало у водама”  у СКЦНС Фабрици Фото: PrtSc/skcns.org/fabrika Мултимедијална представа за децу “Данубиа – Огледало у водама” биће изведена у понедељак, 24. априла у СКЦНС Фабрици, у 20 часова. Намењена је деци од 8 година и старијој. Улаз је бесплатан уз обавезну резервацију места, слањем мејла на skcnovisad@gmail.com. Потребно је навести име, презиме и број места које је потребно резервисати.
У питању је уметнички рад трупе “Des Châteaux en l’air“, коју чине Рамона Поенару из Румуније и Gaël Chaillat из Француске. У овом спектаклу публика проживљава замишљено путовање Дунавом од његовог извора до ушћа.
Гледаоци се укључују у интерактивну мултимедијалну поставку јер је њихово учешће неопходно за одржавање представе.
Пет чланова посаде – музичар, визуелни уметник, глумац и два сценографа – воде их кроз ово партиципативно путовање које не садржи текст, али обилује звуцима, сликама, телима у покрету, предметима и водом.
Сваки део представе је оквир за слике инспирисан дунавском историјом, културом и стварним доживљајем путовања: ту су германска речна митологија, бечки плес и сликарство, подунавска музика и језици, балкански гранични ратови, олује и поплаве, људске конструкције, трагови и сећања.
Предмети и места, обележја прошлости и садашњости преплићу се и одводе публику на путовање откривања Danubie.
Од данас па до 3. маја „Планета љубави“ ће орбитирати око Културне станице Свилара. Отварање ретроспективне изложбе новосадске сликарке Соње Боруш почиње данас у 19.00 часова. Фото: PrtSc/Facebook/Svilara – kulturna stanica На самом отварању, посетиоци ће имати прилику да премијерно чују две песме посвећене Културној станици Свилара и Алмашком крају у извођењу Аљоше Боруша.
Радови који чине Планету љубави имају заједнички мотив, а то је љубав.
У Српском народном позоришту можете погледати представу „Ближе“ од 20:30 часова.
Фото: PrtSc/snp.org.rs Отварање изложбе „Temori Dolls“,Предности постојања, новосадске ауторке Сање Поштић, одржаће се данас у Малом Ликовном Салону КЦНС, са почетком у 18 часова.
Изложба ће бити отворена до 12. маја.
Данас ће у Новом Саду бити топао дан, али уз пљускове. Понесите кишобран где год да кренете. Минимална дневна температура биће 11 степени, а максимална дневна температура 21 степен.
Уживајте!
Bitka kod Petrovaradina: Kako je 1716. godine u Novom Sadu zaustavljeno širenje Osmanskog carstva?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Понедељак у Новом Саду пун позитивне енергијe и мало пљускова! (понедељак, 24. април) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.