Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jan.2024, 11:12

Дневне инфо: Најава фeстивала који вас очеку у првом делу године (ВИДЕО)

У склопу празничног специјала откривамо вам који вас фестивали очекују у другом делу 2024. године.  







View this post on Instagram

















 
A post shared by Градске инфо | Gradske info (@gradskeinfo)


БЛОКСТОК У >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << другом делу године, тачније од јула, Нови Сад ће постати фестивалски град. 6. јула нас у Железничком парку очекује најпознатији локални музички фестивал Блоксток. Посетиоци ће моћи да у познатом амбијенту уживају у музици најпознатијих рок и панк бендова, али и промоцији младих анонимних бендова.
„EXIT“ ФЕСТИВАЛ Од 10. до 14. јула сви путеви воде у Нови Сад јер на Петроварадинској тврђави почиње још један чувени „EXIT“ фестивал. Током више од две деценије постојања „EXIT“ је угостио водећа имена светске музичке сцене, а шушка се да ће ове године бити још бољи „line up“ него икада.
ДАН ЛАЗЕ ТЕЛЕЧКОГ 23. јула се у Улици Лазе Телечког организује дан Лазе Телечког у склопу ког ће бити постављена изложба „Лаза Телечки” која ће красити саму улицу. Поред тога, биће одржано и предавање о животу, раду и значају првог српског професионалног глумца, као и прикладан пратећи програм током дана.
МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ ДУВАЧКИХ ОРКЕСТАРА Међународни фестивал дувачких оркестара одржава се 17. и 18. августа на више локација у Новом Саду. Паркови и тргови широм града постаће позорнице на којима ће се одвијати величанствени наступи дувачких оркестара.
НОВОСАДСКИ КАРНЕВАЛ БРОДОВА Новосадски карневал бродова одржаће се 1. септембра на Штранду. Посетиоци ће моћи да на катамаранима уживају у дувачким и тамбурашким оркестрима, а карневалску поворку ће чинити раскошно украшени бродови и чамци чланова новосадских наутичарских клубова.
„FAMILY FEST“ Од 8. до 9. септембра ће се на платоу испред тржног центра Променада одржати ”Family fest”. Посетиоци ће имати прилику да уживају у богатом музичком програму, такмичарским играма за децу, квизовима за парове и активностима за целу породицу.
ВИТЕШКО ЗНАМЕЊЕ У Коњичком клубу „Saint George“ 13. и 14. септембра одржаће се фестивал Витешко знамење у циљу окупљања, упознавања, представљања и популаризације традиционалних, витешких вредности и културно-историјског наслеђа ових простора.
ТАМБУРИЦА ФЕСТ Иако организатори још увек нису објавили тачан датум, у септембру нас очекује још један Тамбурица фест, када ће дефиле тамбура традиционално парадирати Новим Садом, а реномирана имена тамбурашке музичке сцене окупиће све Новосађане на једном месту уз дегустацију најквалитетнијих вина.
САЈАМ ЕКОЛОГИЈЕ Сајам екологије одржаће се од 2. до 6. октобра на Новосадском сајму. На једном месту биће представљене савремене технологије, еколошки стандарди и иновативности, које ће унапредити однос према заштити животне средине.
НОВОСАДСКИ ОКТОБЕРФЕСТ Новосадски октоберфест одржаће се од 5. до 6. октобра на платоу испред тржног центра Променада. Поред интересантног музичког програма, занатска пива, переце и кобасице употпуниће атмосферу.
САЈАМ СПОРТА И ОМЛАДИНЕ Сајам спорта и омладине почиње 18. октобра на Новосадском сајму. У склопу програма посетиоце очекују спортска надметања, демонстрација спортских вештина, али и едукативни сегменти.
„TASTE OF PLANET“ „Taste of Planet“ је фестивал националних кухиња у оквиру којег се сваког дана представља по једна страна амбасада са јелима карактеристичним за ту земљу. Ове године „Taste of Planet“ трајаће од 22. до 28. октобра. Локација одржавања је плато испред тржног центра Променада.
НОВОСАДСКИ ДАНИ ПИВА На Новосадском сајму ће 1. и 2. новембра бити одржани Дани пива. Два дана биће испуњена квалитетним музичким програмом, а своју понуду представиће произвођачи занатског пива и традиционалне хране.
ЈОХАН ШТРАУС ФЕСТ У дворцу Котек у Футогу 25. новембра одржаће се Јохан Штраус Фест. Овај фестивал одржава се у знак сећања на лик и дело чувеног аустријског композитора, диригента и виолинисте, Јохана Штрауса Млађег, који је свој први концерт одржао управо у Новом Саду давне 1847. године.
САЈАМ ТУРИЗМА Међународни сајам туризма, са изложбеним делом, богатим стручним програмом, као и забавним активностима за широку публику одржаће се од 28. до 30. новембра.
ЗИМЗОЛЕНД И ЛЕДЕНА ШУМА Крај године обележиће свакако, сада већ традиционални зимски фестивали Зимзоленд на Тргу слободе, али и Ледена шума у Дунавском парку.
Пратите Дневне инфо и не пропустите ни један од интересантних догађаја који су пред нама.
Dnevne info: Najava festivala koji vas očeku u prvom delu godine (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дневне инфо: Најава фeстивала који вас очеку у првом делу године (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.