Почела Међународнa конференцијa студената медицине у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Nov.2023, 16:34

Почела Међународнa конференцијa студената медицине у Новом Саду

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствоваo je отварању „Међународне студентске конференције – IMSCNS 2023″ која траје до 12. новембра, а намењена je студентима Медицинског факултета и младим лекарима. Циљ конференције је едукација будућих здравствених >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << радника у области медицине, стоматологије и фармације. Фото: Град Нови Сад – Изузетно ми је драго што је наш град поново домаћин још једној конференцији студената медицине и младих здравствених радника. Уверен сам да ће они током четири дана трајања конференције имати прилику да своја знање и вештине унапређују, али и да учe од најбољих професора и лекара из Србије и Америке, пратећи најновије светске трендове у медицини. Нови Сад је град младих који води одговорну политику према младима и који је 2019. године поносно носио титулу Омладинске престонице Европе, и који и данас наставља да подржава младе, њихове иницијативе и активности, пратећи њихове потребе које су препознате кроз активности у Локалном акционом плану политике за младе, али и кроз Стратегију за младе Републике Србије – рекао је Огњен Цвјетићанин.
Председник Савеза студената Медицинског факултета и младих здравствених радника Новог Сада Милош Бугарчић је у име организатора рекао да је за овогодишњу конференцију забележено рекордно интересовање са око 500 пријављених студената.
– Ове године имамо много више студента који долазе из других универзитетских центара из Србије, Београда, Ниша, Крагујева, као и са Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. То говори о значају ове конференцији на којој ће 300 учесника имати прилику да прошире своја знања из медицинских наука, које не би могли да стекну на факултету, а која ће им помоћи у будућој каријери – рекао је Милош Бугарчић и захвалио професорима из САД-а који су дошли у Нови Сад.
Dom zdravlj Novi Sad realizuje projekat “Zajedno protiv pušenja kroz edukaciju i podršku”

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почела Међународнa конференцијa студената медицине у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.