Новосадски ђaци чувају сећање на историју српског народа

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Nov.2023, 10:56

Новосадски ђaци чувају сећање на историју српског народа

Најбољи новосадски ученици, који су се истакли у знању из историје и за то били награђени студијским путовањем, окупили су се у Дому Војске, где их је поздравила чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић. Фото: Град Нови Сад „Са поносом можемо да истакнемо да је Програм >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за виши квалитет образовања и васпитања за три године обухватио 140 новосадских ученика који су награђени путовањем на Крф или обиласком најзначајнијих спомен обележја Првог светског рата у Србији „- изјавила је Дина Вучинић и додала – Препознајемо вредан рад и посвећеност најбољих ученика и трудимо се да различитим активностима подржимо њихов труд и резултате. Поред традиционалних Видовданских награда и студијских путовања, сваке године обезбеђујемо бициклове за најбоље ђаке и трудимо се да их различитим мерама стимулишемо да остану одговорни и посвећени учењу.
У оквиру програма под називом „Чувари сећања“, песмама „Тамо далеко“, „Креће се лађа Француска“, „ Не љути се на мене око моје“, „Расти, расти“, „Плава гробница“ и „ Аве Сербија“, ученици су указали на најважније тековине српрког народа и жртве Првог светског рата, а директор Историјског архива Новог Сада Петар Ђурђев одржао је предавање. Такође, уприличена је изложба фотографија ученика са путовања.
Uz odličnu muziku ispraćamo novembar! (četvrtak, 30. novembar)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосадски ђaци чувају сећање на историју српског народа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.