Izvor: Luftika.rs, 01.Avg.2022, 13:38

Zvukovi starih Diznijevih crtaća stvoreni bujnom maštom i gomilom bezvrednog krša (VIDEO)

U vreme digitalizacije, softvera i sofisticiranih tehnologija krajnje je simpatično i nostalgično podsetiti se na koji način su se nekada kreativni timovi ljudi snalazili kako bi realizovali osmišljeno.
Na društvenim mrežama pojavio se video klip koji nam omogućava da zavirujemo u kreativni proces Diznijevih autora i dizajnera davne 1941. godine, u vreme kada je u Evropi divljao Drugi svetski rat.
U to doba Amerika je krenula ka svom meteorskom uspehu, a taj uzlet iskorišćen >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je za popularizaciju crtanih filmova čiji proces nastajanja je bio umnogome drugačiji nego danas.
Zvučni efekti morali su se snimati u studiju, uz mnoštvo rekvizita pa čak i raznoraznog krša koji je korišćen u svrhu dočaravanja radnje filma.
Pogledajte kako je sve to izgledalo iza scene i provirite u svet mašte i improvizacije.

Najmanje polovina Diznijevih likova ubuduće će biti LGBT ili manjine

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.