Zoran Drobnjak ponovo konkuriše za direktora Puteva Srbije

Izvor: Radio 021, 23.Feb.2017, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Drobnjak ponovo konkuriše za direktora "Puteva Srbije"

Vršilac dužnosti direktora javnog preduzeća "Putevi Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da će konkurisati za mesto direktora u tom preduzeću.

On je za današnje "Novosti" rekao da još nije predao dokumentaciju, jer ima vremena do polovine marta, ali da je pripremio svoju radnu biografiju.

"Imam desetogodišnje iskustvo u ovom poslu. Priložiću svoj CV, pa ako se prijavi bolji, neka pobedi. Verujem da će biti više kandidata, ali znam da imam najbolje preporuke", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekao je Drobnjak.

Drobnjak se održavanjem puteva bavi 30 godina, a od 2011. godine je v. d. direktor "Puteva Srbije", odnosno u mandatu pet vlada. I pre toga je, od 2007. godine, četiri godine bio na mestu direktora.

Vlada Srbije objavila je konkurse za izbor direktora u javnim preduzećima - Putevi Srbije, Transnafta, Koridori Srbije, Državna lutrija Srbije, Emisiona tehnika i veze, Javno preduzeće za skloništa i Nuklearni objekti Srbije, kao i za četiri nacionalna parka: Tara, Đerdap, Fruška gora i Kopaonik.

Skupština Srbije usvojila je Zakon o javnim preduzećima krajem februara prošle godine koji predviđa da se direktori javnih preduzeća u Srbiji biraju na javnom konkursu i da neće moći da budu partijski funkcioneri.

Rok za podnošenje prijava na konkursu je 30 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku. Kandidati treba da imaju najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje i najmanje tri godine radnog iskustva u delatnostima kojima se bavi javno preduzeće.

Autor: Beta, Novosti/Foto: N1

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.