Izvor: Luftika.rs, 19.Sep.2021, 19:04

Znaš li ko je sve pre tebe nosio krpice koje si kupio u second-handu?

Polovna garderoba se vratila na velika vrata u naše ormane. Osim što je nežna prema novčaniku, ova garderoba je često daleko kvalitetinija od one na rafovima po radnjama. Ujedno ponovno korišćenje stvari je dobro za našu planetu.
Odavno nije “blam” kupovati u second hand radnjama, gde se može naći i atraktivnija ponuda nego u buticima, za relativno male pare. Svi znaju da je u pitanju polovna i odeća s greškom, a oni koji su pokušali da “utope” krpice koje ne nose mogli >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << su da čuju da to baš i ne ide tako. Pa odakle onda stiže sva ta odeća?
Polovna odeća u srpske second hand radnje stiže uglavnom iz zemalja EU.
Second hand centar Euroshop, koji se bavi veleprodajom i snabdeva više od 100 prodavnica u Srbiji, ističe da prodaje “brendiranu, sortiranu polovnu garderobu – isključivo iz Nemačke, Holandije i Švajcarske”.
No, neki imaju i razrađen sistem kako bi se ispratili trendovi.
– Garderoba u Textile house objektima u Srbiji doprema se iz našeg sorting centra u Slovačkoj koji je jedan od pet najmodernijih u Evropi. U naš centar doprema se garderoba iz cele Evrope, a kako bismo obezbedili najbolju sezonsku ponudu, za sezonu jesen-zima najveći deo garderobe doprema se iz skandinavskih zemalja, dok za sezonu proleće-leto garderoba stiže iz južne Evrope, u najvećoj meri iz Italije – otkriva nam Dejan Vasić iz tog lanca second hand radnji.
Kaže i da zaposleni u sorting centru godišnje sortiraju 20.000 tona garderobe.
I neki manji butici imaju svoje “dilove”, pa tako second hand u Novom Sadu navodi da uzima robu isključivo iz Nemačke, u Senti isključivo iz Engleske…
Pre nego što neko hejterski konstatuje da nam prodaju odeću koju su stranci iznosili, treba imati na umu da ona iz EU stiže sređena, pregledana i čista, a neretko brendirana i kvalitetnija od one koju ćete naći na rafovima po tržnim centrima.
Autor: Ana Kalaba / Nova.rs
Zašto se ljudi u Srbiji ponizno izvinjavaju na svakom šalteru?

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.