Izvor: Luftika.rs, 14.Avg.2022, 12:29

Znam zasto Milenu Ivanović nazivate kurvom i ološem i žao mi vas je

Znala sam da je pokojni Oliver Ivanović imao ženu, ali do pre mesec dana nisam znala kako se zove, kako izgleda, kuda se kreće. Ne znam zbog čega bi mi to bilo važno.
Međutim, sada svakodnevno na portalima vidim vesti u kojima je glavna tema ova žena, pa sam tako saznala da se zove Milena, da ima 39 godina, da je u vezi sa Igorom Jurićem, uz mnošto senzacionalnih napisa o operacijama koje je navodno imala, o vikend odmorima sa Jurićem po seoskim imanjima, o tetovaži na ruci i njenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << značenju, o prstenu koji bi mogao biti burma.
Već mi je jasno kako se od jedne mrvice stvori novinarski hleb; od muve magarac ili slon, kako god, ali sam ostala šokirana kada sam na Instagram profilu Milene videla fotografiju na kojoj je obelodanila sve užasne komentare koje je dobila u najvećem broju od žena koje je nazivaju: Fukarom. Zmijom. Starletom. Ološem.
Veselom vrelom udovicom, dodajući još da bi nju proverili da li je možda ubica muža jer je na njegovoj pogibiji profitirala. Neko je napisao i kurva.
A šta je Milena na sve ovo napisala:
“Sve ove komentare napisale su žene. Ni jednu od tih žena nisam uvredila, izneverila, razočarala, otela joj nešto, povredila… ni jednu od njih ne poznajem, niti one poznaju mene.
Zamerile su mi fotografiju u kupaćem kostimu. Zamerile su mi što posle smrti supruga ponovo volim, što sam odlučila da nastavim život, da se smejem i budem srećna.
Zamerile su mi što živim po svojim pravilima koja ne zadovoljavaju njihova, ali i očekivanja dela javnosti.
Iskrena da budem odavno mi ne smetaju ružni komentari i mišljenja ljudi koje ne poznajem. Znam dobro ko sam i kako živim. To mi je sasvim dovoljno” napisala je na svom profilu Milena, podvlačeći da je u celoj priči najviše boli stanje svesti žena u našoj zemlji.








View this post on Instagram


















A post shared by Milena Ivanović Popović (@milena_bogdan)


“Kako smo jedna drugoj postale najveći neprijatelji? Gde je nestala ženska solidarnost i podrška? Za kakva se prava borimo i da li se uopšte borimo? Nisu nama krivi muškarci, sistem, institucije…
Same smo krive za sve što nam se dešava. Svaka od nas koja smogne snage da živi po svojim pravilima je automatski označena kao “loša” i to najviše od žena.
Pa, zašto? Nije li naša snaga u našoj slobodi da biramo… posao, partnera, prijatelje, grad, način života uopšte? Ovaj život je jedini i jedino sigurno što imamo.
Postanite svesne toga. Menjajte se. Oduprite se. Sebi i drugima. Jedino slobodne ste jake, a samo jake možete biti nezavisne. Samo takve možemo da menjamo svet” napisala je Milena i dobila podršku žena koje je podržavaju na njenom putu i izborima.
Ovo je jalova tema, prežvakana osam milijardi puta, ali svaki put ostavlja gorko u ustima, jer naše ćerke, sestre, drugarice sutra mogu biti nazivane kurvama, starletama, ološem.
Zar je to ono čemu težimo? Da navlačimo na telo žene onaj kupaći za koji mi mislimo da bi bio idealan za udovicu koja ima dete?
Da odlučujemo da li sme da nastavi da voli i koga sme da voli, gde, na koji način, koliko srećno, transparentno, ludo?
Da nazivamo fukarama sve one žene koje su nastavile da žive posle razvoda, gubitaka, slomova?
Zbog čega to žene rade?
Ko to olako piše ženi koju ne poznaje da je kurva?
One žene koje nose u sebi tugu, jad, čemer, neispunjenost, nezadovoljstvo, koje svaki dan žulja lanac oko vrata ili noge, kojima je kamenje sasuto na srce, koje se guše u sopstvenom izboru, pa kad ispred njih “iskoči” neko, bilo ko, ko je se raduje životu, ko ga živi po svom nahođenju – uznemiri ih.
Jer im je ogledalo. Jer često vide ono što bi same htele, ali iz nekog razloga ne mogu, ne usuđuju se, plaše se, nisu još uvek spremne da naprave prvi korak ka oslobođenju.
A ako ga i naprave obično je to unazad, nazivanjem nekoga kurvom.
Kome ne odgovara da se ubistvo Olivera Ivanovića razreši? Tišina na RTS i 4 godine klimave istrage govore sve

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.