Zlatni rog za najbolje oponašanje rike jelena pripao Slovencu

Izvor: Radio 021, 01.Okt.2016, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatni rog za najbolje oponašanje rike jelena pripao Slovencu

Titulu na Međunarodnom takmičenju u oponošanju rike jelena "Zlatni rog" odneo je Slovenac Janez Podkrižnik.

Takmičari su se nadmetali u disciplini "Dva jelena na rikalištu za krdo košuta", a pošto je bilo izjednačeno, za drugo i treće mesto su se borili rikači u disciplini "Alfa mužjak na rikalištu koji drži svoj harem". Tako je na drugo mesto dospeo najmlađi takmičar Košir Urban, takođe iz Slovenije.

Takmičari su lovci koji koriste rikalice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za oponašanje rike jelena u lovu, a na takmičenju su pokazali svoje umeće u prepoznavanju jačine i dubine glasa jelena.

"Za oponašanje rike dozvoljeni su svi predmeti osim elektronskih, a takmičari najčešće koriste rogove, češke rikalice i razne druge predmete koji mogu da proizvedu zvuk jelena", poručio je sudija Srđan Peurača.

Autor: 021.rs/ Foto: Vojvodinašume

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.