Izvor: Radio 021, 04.Nov.2019, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatni globus za životno delo Elen Dedženeris

Elen Dedženeris će iduće godine biti uručena nagrada za životno delo na dodeli Zlatnih globusa, čime će se američkoj komičarki odati priznanje za 25 godina dugačku karijeru na američkoj televiziji, objavili su organizatori.

Dedženeris (61) je tek druga dobitnica nagrade za životno delo na televiziji, koja je uvedena prošle godine i ekvivalent je nagradi Sesil B. De Mil za dostignuća na filmu. Naziv je dobila po komičarki Kerol Barnet (85), petostrukoj dobitnici Zlatnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << globusa, koja je i prva dobitnica ove nagrade.

Dedženeris je karijeru započela u stend ap komediji pre nego što je prešla na televiziju. Trenutno je voditeljka dnevnog tok šoua.

"Osim što je uspešna u svom poslu na televiziji Dedženeris je filantrop, progovara o onima koji nemaju pravo glasa i širi dobrotu i radost putem svoje platforme", rekao je Lorenco Soria, predsednik Udruženja holivudskih stranih novinara (HFPA) koje dodeljuje Zlatne globuse.

Dedženeris je već dobila dva najviša priznanja u SAD, predsedničku medalju slobode i nagradu Mark Tven za američki humor. Uz rad na televiziji, pozajmila je glas neurotičnoj pacifičkoj plavoj ribi po imenu Dori u animiranim filmovima "Potraga za Nemom" i "Potraga za Dori".

Svečanost dodele nagrada Zlatni globus za film i televiziju održaće se na Beverli Hilsu 5. januara 2020.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.