Izvor: Radio 021, 04.Sep.2019, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Životinje i avion: Od kengura do ćurke, ko može da leti

U Americi postoji kategorija „životinje za podršku", pa nije iznenađenje i da neki konjić putuje sa ljudima.

Getty ImagesPas u zubima drži bording kartu

Verovatno vam se nekad desilo da vidite kako se neke čudne životinje ukrcavaju u avion.

Bilo je tu kengura, ćurki, a nedavno je u Americi i jedan mali konj po imenu Flirti ušao u avion, iako ne može baš da sedne na mesto pored vas.

Kako se to onda dešava, kako životinje putuju avionom?
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Vlasniku ovog konjića bilo je dozvoljeno da uvede životinju u avion na osnovu pravila o „podršci mentalnom zdravlju", što je vid borbe protiv anksioznosti i depresije.

Kakva je veza između depresije i brige o životinjama Pande blizanci rođene u Berlinu

https://twitter.com/ecnowak/status/1167295888164904960

Takve scene verovatnije su u Americi, gde postoji „emotivna podrška životinja", zbog čega se drugačije gleda na životinje koje pomažu ljudima sa invaliditetom, poput pasa.

Američka aviokompanija Junajted Erlajns saopštila je prošle godine da je zabeležila rast od 75 posto u broju zahteva za životinje podrške.

Ipak, paun Dekster, koji je navodno trebalo da bude podrška njegovom vlasniku, nedavno nije mogao da uđe u avion zbog dimenzija, odnosno visine i težine.

ReutersPaun čeka red na aerodromu u Nju Džersiju

Nakon toga, Junajted Erlajns je krenuo u svojevrsnu čistku na ovom polju, pa je kompanija zabranila žabe, ježeve i koze.

Ove godine je otišla i korak dalje, dozvolivši samo mačkama, psima i dresiranim malim konjima ulazak u avion.

Sada svako ko povede životinju mora da ima i izveštaj lekara u kojem piše zašto mu je ona neophodna.

Životinje moraju da budu male, čiste i da se lepo ponašaju, a ne mogu da imaju sopstveno sedište, niti da jedu sa stočića.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Autor: BBC News na srpskom

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Životinje i avion: Od kengura do ćurke, ko može da leti

Izvor: B92, 04.Sep.2019

U Americi postoji kategorija "životinje za podršku", pa nije iznenađenje i da neki konjić putuje sa ljudima...Verovatno vam se nekad desilo da vidite kako se neke čudne životinje ukrcavaju u avion...Bilo je tu kengura, ćurki, a nedavno je u Americi i jedan mali konj po imenu Flirti ušao u avion,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.