Izvor: Radio 021, 20.Nov.2019, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zgrada u kojoj je Hitler rođen postaje sedište policije

Zgrada u austrijskom gradiću Braunauu, u kojoj je živeo Adolf Hitler, u budućnosti će biti regionalno sedište policije kako bi se sprečio neonacistički turizam na istorijskom području, odlučilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Buduća policijska upotreba zgrade biće nepogrešiv signal kako ova zgrada nikada neće služiti za komemoraciju nacizma", naveo je u utorak austrijski ministar unutrašnjih poslova Volfgang Pešhorn.

Ekstremisti pristižu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u Braunau kako bi se fotografisali ispred zgrade, navode lokalni stanovnici.

Adolf Hitler proveo je prvih pet meseci svog života u stanu u trospratnici u centru Braunaua, gradića nedaleko od granice s Nemačkom.

Država je oduzela zgradu privatnom vlasniku 2017. čime je podstakla dugotrajni spor radi kompenzacije. Nakon isplate 812 hiljada evra bivšem vlasniku, ministarstvo unutrašnjih poslova odlučilo je da objavi nadmetanje za redizajn zgrade.

Autor: Hina

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Hitlerova rodna kuća postaje policijska stanica

Izvor: Danas, 20.Nov.2019

ReutersKuća u kojoj je rođen Adolf Hitler Zgrada u kojoj je nacistički vođa Adolf Hitler rođen u Austriji biće pretvorena u policijsku stanicu, najavili su zvaničnici. Ministar unutrašnjih poslova Volfgang Pešorn je rekao da će to biti „nepogrešiv signal“ da ovaj posed ne slavi nacizam....

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.