Žeželj „sahranio” Kvantaš

Izvor: 24sata, 04.Nov.2014, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žeželj „sahranio” Kvantaš

Kvantaška pijaca beleži stalan pad prodaje zbog gradilišta Žeželjevog mosta, odnosno radova koji mesecima - stoje. Dodatan problem napravila je i izgradnja kolektora JKP „Vodovoda i kanalizacije“, koja traje već devet meseci, pa kupci, a za njima i trgovci, beže od buke, prašine i prljavštine.

PIJACA - Prljavština i nedostatak prostora teraju kupce sa pijace. U poslednjih godinu dana iz meseca u mesec beležim samo pad prodaje - kaže prodavac tepiha Miroslav Čekić, >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << koji ako se situacija uskoro ne promeni, planira da okonča posao na ovoj pijaci.

I sugrađanka Nada Savić kaže da se odrekla svog stalnog rituala.

- Nemam gde da parkiram auto, sve je puno prašine i moram posle da perem i sebe i robu. Kako će tek biti kada se zahuktaju radovi na Žeželju, mogu samo da zamislim. Bolje mi je da odem na Najlon iako mi treba više vremena, barem je sve sređeno - kaže Savićeva.

Iz JKP „Tržnica“ potvrđuju da je opala prodaja na Kvantašu, te podsećaju da su još 2012. godine tražili njeno izmeštanje na Klisu, preko puta Najlon pijace. Iz ovog javnog preduzeća kažu da će nastavak gradnje Žeželja negativno uticati na rad zakupaca na pijaci te su ponovo obnovili zahtev za preseljenje Kvantaša i pravljenje veletržnice.

No, kako stvari za sada izgledaju gradnja Žeželja neće uskoro početi, jer kako kažu investitori iz “Železnica Srbije”, izvođači radova još čekaju pare za nastavak radova.

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.