Izvor: Radio 021, 30.Okt.2019, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena u Kini sa 67 godina dobila devojčicu

Kako prenose lokalni mediji, 67-godišnja žena iz istočne Kine postala je najstarija porodilja u zemlji, pošto je 25. oktobra rodila devojčicu.

Žena je iz provincije Šandong, preziva se Tijan, a bebu je na svet donela carskim rezom u porodilištu Caočuang. Beba Tianci je rođena sa 2,6 kilograma.

Porođaj su obavila dva lekara Vang Zitong i Liu Cengven, koji ipak, za medije nisu želeli da daju detalje. Smatra se da je beba začeta prirodnim putem.

Dosadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rekord držala je žena iz Čangčuna, glavnog grada provincije Jilin u istočnoj Kini, koja je 2016. godine rodila dečaka u 64. godini.

Suprug žene koja je, ako se podaci potvrde, sada postavila novi rekord, 68-godišnji Huang, naveo je da je beba "dar sa neba" i da nije bila planirana.

Par je zato odlučio da ćerku nazove Tianci, što u prevodu znači "dato od Boga".

Kineski mediji takođe prenose da je otac bebe advokat u penziji, a majka penzionisana medicinska sestra. Par već ima sina i ćerku i nekoliko unučadi, od kojih najstariji ima 18 godina i pohađa fakultet.

Rekord za najstariju novu majku na svetu srušen je upravo prošlog meseca kada su 74-godišnja Indijanka Eramatti Mangaiama i njen 78-godišnji suprug Radža Rao postali roditelji devojčica bliznakinja, koje su se rodile uz pomoć veštačke oplodnje.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.