Zelenilo uređuje okolinu Matice srpske

Izvor: Novine novosadske, 09.Okt.2012, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenilo uređuje okolinu Matice srpske

Matica srpska - foto novosadska.tvGradsko zelenilo počelo je pripremne radove na rekonstrukciji zelenih površina oko Matice srpske.
Planirano je uređenje postojećeg zelenila, sadnja lišćarskog i četinarskog drveća, kao i podizanje travnjaka površine 736 kvadratnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << metara.
U toku je druga faza rekonstrukcije staza u Futoškom parku, a rok za završetak radova je kraj godine. Do sada je uklonjeno 20 osušenih stabala u Dunavskom parku.
U ulici Lasla Gala sutra počinje podizanje oko 570 kvadratnih metara travnjaka, a ova ulica će biti bogatija i za 40 novih stabala piramidalnog bagrema. U toku je sanacija i uređenje zelenila dela Tvrđave.

Nastavak na Novine novosadske...






Povezane vesti

Novi Sad: Nastavljena rekonstrukcija staza

Izvor: YU-Build.rs, 10.Okt.2012, 12:56

Počela je druga faza rekonstrukcije staza u Futoškom parku, a kako je još ranije najavljeno, ceo posao bi trebalo da bude gotov do kraja godine. Tokom prve faze završeno je postavljanje behatona na oko 1.700 od ukupno 3.245 kvadrata staza. Pomenuti posao finansira Gradska uprava za zaštitu životne...

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.