Zbog turbulencije povređeno 17 putnika

Izvor: Radio 021, 07.Maj.2016, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog turbulencije povređeno 17 putnika

Na letu od ostrva Bali u Indoneziji do Hong Konga rano jutros 17 ljudi je povređeno kada su avion sa 204 putnika i 12 članova posade zahvatile jake turbulencije.

Avion Erbas A330-200 vratio se na Bali posle dva sata leta i sleteo bezbedno u 4.34 po lokalnom vremenu, rekao je generalni menadžer aerodroma na Baliju Trikora Harđo. Letelicu su zahvatile turbulencije iznad Kalimantana, indonežanskog dela ostrva Borneo.

Među povređenima nema ozbiljnih slučajeva i većina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je zadobila samo modrice, rekao je Harđo i dodao da su tri člana posade i osmoro putnika smešteni u bolnicu, dok je šestoro zbrinuto u ambulanti na aerodromu. On je rekao da avion nije pretrpeo štetu, ali da je u toku inspekcijski nadzor.

Većina putnika sa tog leta čeka novi prevoz na aerodromu i u hotelima, a 95 putnika otputovalo je u Hong Kong avionom druge kompanije.

To je drugi takav incident iznad indonežanske teritorije u protekla četiri dana. U sredu, avion kompanije Etihad Ervejz na letu od Abu Dabija uleteo je u turbulencije dok se pripremao da sleti u glavni grad Indonezije Džakartu, a povređeno je više od 30 putnika i članova posade.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.