Izvor: Radio 021, 25.Jan.2021, 18:45

Zbog radova na Satelitu uklonjeno drvo, u Gradu tvrde da neće stradati još stabala

Uređenje saobraćajnih površina počelo je pre nekoliko dana u dvorištu u Ulici braće Dronjak, zbog čega je posečeno drvo, što je zabrinulo pojedine građane.

Radnici "Put investa" su u dvorištu kod zgrada u Braće Dronjak 5 i 7 posekli jedno drvo i građani koji žive u okolini su 021.rs ispričali da se brinu da će i onih nekoliko preostalih stabala u tom delu Satelita biti posečeno zbog radova.

U Gradskoj upravi za 021.rs kažu da se u delu Satelita uređuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pešačka staza, da je predviđeno uklanjanje samo jednog stabla i da građani ne treba da brinu da će biti još seče.

"U bloku ograničenom ulicama Bate Brkića, Anđe Ranković, Stevana Hristića, Braće Dronjak i Partizanskih baza u toku je izgradnja pešačke staze i tom prilikom je, u skladu sa projektnom dokumentacijom, uklonjeno jedno stablo. Ugovorom nije predviđeno dalje uklanjanje stabala u tom bloku. Radovi na hortikulturnom uređenju biće obuhvaćeni narednom fazom izvođenja radova", kažu u Gradu.

Gradska uprava nam je poslala nacrt projekta ozelenjavanja, dodajući da je prošle godine realizovana prva faza uz Ulicu Anđe Ranković, da se sada realizuje druga faza koja predviđa radove na parkingu uz Ulicu braće Dronjak, a da u okviru treće faze sledi gradnja sportskih sadržaja, dečijeg igrališta i hortikulturno uređenje.

Autor: Žarko Bogosavljević - zarkob@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.