Izvor: Luftika.rs, 08.Nov.2018, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog ovih grešaka vam kosa jače opada tokom pranja

Zbog promene godišnjih doba i generalno manje sunca, kosa tokom jeseni pojačano opada. Ipak, to nije jedini razlog.
Neadekvatno održavanje, odnosno nepravlno pranje kose takođe uzorukuje da se više dlaka nego obično nađe na vašoj četki.
Više dlaka nego obično, u kadi ili na četki, može se naći kada se kosa pere previše često i kada se pri pranju koriste veoma jaki šamponi, piše portal DDL.
Prejaki šamponi, naročito ako se kosa pere često, svaki drugi-treći >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << dan, mogu da oštete kosu i skrate životni vek vlasi, pa bi ako već ne možete da se odreknete navike čestog pranja, valjalo da probate sa nekim blažim šamponom.
4 prirodne i delotvorne metode za brži rast kose
Dobro je povremeno, bar jednom nedeljno, na kosu naneti maslinovo ulje.
Pomaže i da se posle pranja, kosa ispere čajem od kamilice koji treba da bude dovoljno topao da pranje njima ne bude neprijatno.
Kamilica može da se pomeša i sa lavandom i limunom, pri čemu treba pomešati 25 g kamilice i 20 lavande, skuvati ih sa šoljom i po vode a kada se čaj ohladi dodati limunov sok. Čaj se utrljava u kosu posle pranja.
Umesto čaja od kamilice može da se upotrebi i čaj od koprive.
Kopriva je bogata fitosterolima, masnim kiselinama, vitaminima, mineralima pa je kao takva, efikasan stimulator i potpomaže jačanju korena dlake. Veoma je važna i za mineralizaciju i ishranu korena dlake pošto stimuliše lokalnu cirkulaciju.
Ulje pšeničnih klica, kao i kokosovo i avokadovo ulje, takođe pomažu da se kosa obnovi, vrati joj se elastičnost i smanji opadanje.
Kako da pravilno koristite peglu i ispeglate kosu bez oštećenja

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neprestano vam opada kosa: Možda je od lekova, evo kako da sprečite

Izvor: B92, 08.Nov.2018

Većini žena kosa je u stanju mirovanja 100 dana, od jula nadalje, a završava se u oktobru kada dlake počnu da opadaju. Telo zadržava kosu kako bi zaštitilo teme od letnjeg sunca. Osim promene godišnjeg doba, opadanje kose mogu da uzrokuju lekovi, nedostatak gvožđa, policistični jajnici, problemi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.