Izvor: Radio 021, 25.Feb.2020, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog opasnosti od zagađenja vode zatvoren i bazen na Slanoj bari, Vučević očekuje ostavku direktora Spensa

I bazen na Slanoj bari zatvoren je zbog opasnosti od zagađene vode, a nakon hitnog rešenja sanitarne inspekcije o zatvaranju bazena na Spensu.

Grad Novi Sad zahteva da se zatvori bazen u Sportskom centru "Slana bara", s obzirom na to da je utvrđeno da voda u bazenima Spensa nije zadovoljavajućeg kvaliteta, zaključeno je na sastanku koji je jutros hitno sazvao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Kako navode u Gradu, odluka o zatvaranju bazena na Slanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bari mora da ostane na snazi sve dok se tačno ne utvrdi kakav je kvalitet vode u tom bazenu, navedeno je na sastanku.

Takođe, pozvani su svi nadležni organi i inspekcijske službe da dostave izveštaje i, po potrebi, urade i dodatna ispitivanja kvaliteta vode u bazenima.

"Sve što preti da dovede u pitanje zdravlje svih građana Novog Sada, a posebno naših najmlađih sugrađana, zahteva hitnu i odgovornu reakciju i zato očekujemo od nadležnih organa da se utvrdi činjenično stanje, hitno preduzmu sve mere za otklanjanje eventualnih propusta, kao i da se utvrdi kako je do ove situacije došlo kako bismo preduzeli mere da se više ne ponovi", istaknuto je na sastanku, a saopštavaju iz Gradske kuće.

Vučević: Očekujem ostavku direktora Spensa

Vučević je rekao i da očekuje da direktor Spensa Milan Jarić već danas podnese ostavku zbog havarije i zagađene vode.

"Zatvorili smo bazen na 'Slanoj bari' dok se ne provere sve okolnosti. Niko se neće igrati sa zdravljem građana, pre svega naše dece.Mislim da će direktor Spensa podneti ostavku, jer neko mora snositi odgovornost, a javnost će o svemu što se tiče bazena biti blagovremeno obaveštena. Činjenica je da je oprema stara 12,13 godina, pumpa nije radila zbog kvara trafo stanice, pa je povećan unos hlora i druge su vrednosti poremećene. Bazeni će biti zatvoreni sve dok se ne obezbede normalni uslovi za rad", naveo je Vučević.

On je dodao da je sa vlasnicima privatnih bazena razgovarao kako bi obezbedili alternativno rešenje za građane, o trošku Grada, pre svega za one koji se bave sportom, ali i za one koji imaju godišnje karte.

Podsetimo, 021 je otkrio da je Spens sakrio informaciju o zagađenju vode u bazenima trihalometanom, vrlo opasnim hemijskim jedinjenjem. Preduzeće je kao jedini razlog za zatvaranje bazena u javnosti naveo havariju na elektromreži, ali je izostalo da spomene prisustvo opasne materije u vodi. Tu priču čitajte OVDE.

021.rs nije dozvoljeno da fotografiše bazene

Fotoreporteru 021.rs dana nije bilo dozvoljeno da fotografiše bazene Spensa i bazen na Slanoj bari, a po naredbi direktora jedne i druge ustanove.

Na Spensu i pored razgovora sa službom za informisanje i najave da će neko iz sportske uprave fotoreportera odvesti do bazena, pojavili su se radnici ove ustanove koji su odbili da se predstave našem novinaru i rekli mu da mora da ode, jer je direktor Milan Jarić rekao da novinar 021 nema dozvolu da uđe u kompleks bazena.

Kako se uverio naš reporter, na vratima Spensa i biletarnici se i dalje može videti obaveštenje da bazeni ne rade zbog havarije na elektroopremi, ali nema informacije da je sanitarna inspekcija naložila zatvaranje bazena.

Inače, dok je novinar 021 razgovarao sa radnicima i pokušavao da uđe, u kompleks gde su bazeni su sve vreme ulazi i izlazili ljudi.

Sa spoljne strane bazena kroz prozorska stakla se može videti da je veliki olimpijski bazen do pola ispražnjen, dok je dečiji pun vode, ali se nije moglo primetiti da iko išta unutra radi.

Fotoreporteru 021.rs nije bilo dozvoljeno da uđe ni na bazen na Slanoj bari. Obrazloženje je bilo da je to naredio direktor bazena Vojislav Jovanović, a iako je prvobitno na vratima stajalo obaveštenje da je bazen zatvoren 25. i 26. februara tretmana vode i prostora oko bazena, ono je sada sklonjeno na portirnicu.

Mada 021.rs nije dozvoljen ulaz na bazen, naš reporter je video ljude kako ulaze i izlaze bez zabrane.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.